Femeile, mai fericite decât bărbaţii, pe măsură ce îmbătrânesc

Femeile sunt mai fericite şi au o percepţie mai bună asupra calităţii vieţii decât bărbaţii, pe măsură ce îmbătrânesc, deoarece se eliberează de grija pentru familie, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.

53 afișări
Imaginea articolului Femeile, mai fericite decât bărbaţii, pe măsură ce îmbătrânesc

Femeile, mai fericite decât bărbaţii, pe măsură ce îmbătrânesc (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Potrivit doctorului Elizabeth Breeze, coordonatorul studiului, există o diferenţă între percepţia bărbaţilor asupra calităţii vieţii şi cea a femeilor, provocată de mai mulţi factori, informează dailymail.co.uk.

"Femeile sunt afectate în mod negativ dacă trebuie să îngrijească o altă persoană sau dacă nu au un loc de muncă, însă, dacă îşi văd copiii şi familia, asupra lor se produce un efect pozitiv. Pensionarea îmbunătăţeşte calitatea vieţii în cazul bărbaţilor, dar nu şi în cel al femeilor", a explicat Breeze, menţionând că femeile ar putea deveni mai fericite pe măsură ce îmbătrânesc, datorită faptului că nu mai trebuie să aibă grijă de familiile lor. Câteva exemple elocvente ar putea fi Meryl Streep, în vârstă de 59 de ani, Helen Mirren, în vârstă de 62 de ani, şi Judi Dench, în vârstă de 72 de ani.

"Bărbaţilor actori li se întâmplă un lucru ciudat, din experienţa mea. Ei devin bătrâni ţâfnoşi. Un actor tânăr simte că toate fetele îl doresc - este un star. Pe măsură ce îmbătrânesc, ei realizează că nu îşi pot controla destinul şi devin nişte persoane ţâfnoase", declara Mirren anul trecut.

Potrivit studiului, realizat de Colegiul Universitar din Londra, la care au participat aproape 10.000 de persoane cu vârsta peste 50 de ani, este recomandat să fii căsătorit, absolvent cu diplomă şi angajat pe un post de manager dacă vrei să trăieşti mai mult. Specialiştii au descoperit că oamenii mai săraci şi fără calificări sunt predispuşi să moară mai devreme.

"Am ştiut întotdeauna că oamenii bogaţi sunt mai sănătoşi decât cei săraci, dar nu am făcut niciodată un procentaj. Acum ştim că riscul de deces în cazul oamenilor săraci este de două ori mai mare decât cel al persoanelor înstărite", a declarat profesorul James Banks.

Rezultatele studiului au arătat că exerciţiile fizice sunt un factor important, persoanele cu o condiţie fizică mai puţin bună riscând să moară mai devreme decât acelea care au grijă de corpul lor.

Riscurile de deces sunt mai mari cu 74% în cazul fumătorilor, însă, dacă vor renunţa la acest viciu, procentul va scădea până la 20%. Persoanele care consumă alcool ocazional prezintă un risc mai mic de deces decât oamenii care nu au băut niciodată sau care consumă alcool în fiecare zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici