Video Florian Bodog, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii, avizat de comisia de specialitate: Mi s-a retras conducerea de doctorat. Am considerat această decizie a Ministerului nelegală şi am atacat-o în justiţie

Florian Bodog, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a fost avizat de comisia de specialitate cu 16 voturi pentru, 9 împotrivă şi 2 abţineri. Bodog a ocupat mai multe funcţii în minister în ultimii şase ani.

627 afișări

Bodog a ocupat mai multe funcţii în minister în ultimii şase ani. Florian Bodog a declarat, la finalul audierilor, că teza lui de doctorat a dispărut de la Biblioteca din Oradea.

"E vorba de o confuzie, doctoratul meu nu are absolut nicio problemă. Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educaţiei. În luna mai a anului trecut o publicaţie din Oradea a făcut o sesizare la Ministerul Educaţiei, care nu a luat nicio măsură pentru că sesizarea nu se încadra în limita legii şi nici nu aveau bază legală pentru acest lucru, iar la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, în momentul în care se făceau listele pentru noul Parlament, mi s-a retras conducerea de doctorat. Am considerat această decizie a Ministerului nelegală şi am atacat-o în justiţie, la Curtea de Apel Oradea. Teza mea de doctorat a fost depusă în trei exemplare la momentul susţinerii. Se găseşte la Biblioteca Naţională, nu ştiu de ce, dar practic în Biblioteca Universităţii din Oradea nu se mai găsesc tezele din 2001 încoace, decât foarte puţine. (...) Teza mea de doctorat nu a fost niciodată contestată de nimeni, nu am fost niciodată acuzat de plagiat", le-a spus jurnaţiştilor Florian Bodog.

În faţa membrilor comisiei care l-a audiat, Florian Bodog a declarat că nu a primit niciodată mită în calitate de medic. "În ceea ce priveşte şpaga, nu iau şpagă ca medic, nu iau şpagă deloc", a declarat Bodog.

Acesta a prezentat în faţa Comisiei programul pe care îl propune în mandatul de ministru al Sănătăţii, enumerând mai multe puncte prevăzute în programul de guvernare, între care construirea a opt spitale regionale în întreaga ţară, care vor costa aproximativ 300 de milioane şi că toate spitalele judeţene vor trebui să aibă capacitatea de a trata arşi poată trata pacienţi arşi.

"Va trebui să avem plan de cercetare sectorial pentru că la fiecare dintre cele opt spitale regionale trebuie prevăzut centru de cercetare. Finanţarea spitalelor regionale este prevăzută deja pentru primele trei spitale. Spitalele regionale costă în jur de 300 de milioane. (...) Toate spitalele judeţene vor trebui să aibă capacitatea de a trata arşi". a precizat Bodog.

Florian Bodog a precizat că până la sfârşitul anului va fi adoptată o nouă Lege a Sănătăţii care va cuprinde în componenţă modificări pentru acordarea de salarii mărite pentru personalul medical.

"Pentru un medic rezident în anul I, 1.200 de euro brut, medic specialist gradul IV clinic 2.650 de euro burt. 0 la sută impozit pe venit pentru medici, sută la sută creşterea salariilor asistenţilor medicali începând cu 01.01.2018, 2.150 de lei salariul minim brut pentru infirmiere şi asistenţi sociali. (...) Până la sfârşitul anului vom avea o nouă Lege a sănătăţii care va prinde în componenţa sa toate modificările legislative pentru a acorda aceste salarii şi inclusiv pentru a debirocratiza relaţia contractuală cu Casa de Asigurări a tuturor furnizorilor serviciilor de sănătate."

Între proiectele pe care doreşte să le pună în aplicare, Florian Bodog a mai enumerat: modernizarea spitalelor judeţene, dotarea localităţilor cu ambulanţe (fiecare comună să aibă o ambulanţă), dotarea cabinetelor medicilor de familie, medicamente mai ieftine, asigurarea pieţei cu medicamente, scăderea deficitului de personal, bani mai mulţi pentru programele de sănătate.

Florian Bodog, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii, avizat de comisia de specialitate

Florian Bodog a ocupat funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică şi de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii din 2012 până în prezent, poziţie pe care a ocupat-o şi între 2010 - 2011, fiind şi secretar de stat în cadrul aceleiaşi instituţii pe probleme de sănătate publică şi relaţii internaţionale între 23 mai 2012 şi 19 decembrie 2012 şi director de cabinet din anul 2011 până în luna mai 2012. Este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen din anul 2013.

A fost manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea între 2009 şi 2010 şi prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea între 2008 şi 2012. Din 2012 până în prezent, este decan al Facultăţii din Oradea.

Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în anul 1997, a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2001 şi a absolvit Cursul de Înalt Funcţionar Public în 2011.

Potrivit declaraţiei de avere, Florian Bodog deţine, împreună cu soţia sa, trei terenuri extravilane în judeţul Bihor, a căror suprafaţă totală este de peste 15.000 de metri pătraţi, un apartament în Oradea, o casă în Osorhei, judeţul Bihor şi o casă cu teren în Ungaria.

Florian Bodog conduce un autoturism Volkswagen Polo fabricat în anul 2005 şi are în conturi 593.000 de lei, peste 3.000 de euro, 545 de Yeni japonezi, acţiuni în valoare de 380 de lei şi un împrumut acordat în nume personal în valoare de 254.675 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Florian Bodog a obţinut în utlimul an fiscal peste 60.000 de lei din indemnizaţia primită de la Senat şi peste 75.000 de lei din activitatea didactică în cadrul Universităţii din Oradea şi în Spitalul Clinic Judeţean Oradea, în timp ce soţia sa a obţinut peste 52.000 de lei din activitatea didactică. Familia Bodog a încasat din dobânzile la bănci în ultimul an fiscal peste 3.000 de lei.

Potritiv ebihoreanul.ro, Florin Bodog ar fi devenit profesor şi conducător de doctorate fără să fi semnat ca autor principal numărul minim de articole ştiinţifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici