Medicina de precizie şi dinamica telocitelor în infarct, în dezbatere la Institutul "Victor Babeş"

Medicina de precizie şi dinamica telocitelor în infarctul miocardic se numără printre temele dezbătute, de joi până sâmbătă, la simpozionul Institutului "Victor Babeş", care va include şi un moment în memoria academicianului Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor.

223 afișări
Imaginea articolului Medicina de precizie şi dinamica telocitelor în infarct, în dezbatere la Institutul "Victor Babeş"

Medicina de precizie şi dinamica telocitelor în infarct, în dezbatere la Institutul "Victor Babeş" (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

"Simpozionul Institutului Victor Babeş abordează o temă extrem de actuală, şi anume medicina de precizie. Acest tip de medicină se referă la un mod novator de a identifica particularităţile bolii la fiecare pacient - este continuarea aşa numitei medicine personalizate. O pleiadă de posibilităţi tehnologice noi sunt puse în slujba acestui concept. Se vor aborda subiecte legate de genomică, proteomică, biomarkeri, anatomie patologică şi modele experimentale centrate pe posibilităţile diagnosticului şi tratamentului cât mai precise într-o gamă largă de afecţiuni (cancer, boli degenerative şi inflamatorii). Nu în ultimul rând, avem o sesiune dedicată tinerilor cercetători, doctoranzi şi postdoctoranzi", a declarat Bogdan O. Popescu, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului “Victor Babeş”.

Printre temele de referinţă ale evenimentului, la care vor fi prezenţi peste 170 de participanţi şi vor lua cuvântul 30 de specialişti, se numără: "De la patul bolnavului la masa de laborator şi înapoi. Există algoritmi pentru cercetarea translaţională?", "Rolul medicinei de precizie în diagnosticul pozitiv şi diferenţial al mezotelioamelor", "Genomica între cercetare şi clinică", "Celulele tumorale circulante şi conceptul de «biopsie lichidă» în tratamentul şi urmărirea pacientului oncologic", "Evaluarea prezenţei celulelor tumorale circulante în melanom" sau "Dinamica telocitelor în infarctul miocardic experimental la şobolani", se mai spune în comunicatul institutului de cercetare.

Institutul Naţional de Patologie “Victor Babeş” din Bucureşti a derulat în ultimii ani şi are în derulare proiecte de aproximativ 21,2 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici