O supă veche de 2.400 de ani, descoperită în China

Arheologii chinezi au descoperit o oală din bronz ce conţine o supă preparată în urmă cu 2.400 de ani, a anunţat, luni, presa oficială chineză.

52 afișări
Imaginea articolului O supă veche de 2.400 de ani, descoperită în China

O supă veche de 2.400 de ani, descoperită în China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Arheologii chinezi au făcut această descoperire într-un mormânt din oraşul Xian, din nordul Chinei, o fostă capitală chineză şi actuala capitală a provinciei Shaanxi, potrivit publicaţiei Global Times.

"Aceasta este pentru prima oară în istoria arheologiei chineze când s-a descoperit o supă ce conţine oase", a declarat Liu Daiyun, de la Institutul de arheologie din provincia Shaanxi.

"Descoperirea va fi extrem de utilă în studiul obiceiurilor alimentare ale oamenilor din perioada Regatelor Războinice (secolele V - III î.e.n.)", a adăugat oficialul chinez.

Cu ocazia lucrărilor de extindere a aeroportului din Xian, oraşul devenit celebru după descoperirea armatei de războinici din teracotă, arheologii chinezi au descoperit acest mormânt, în interiorul căruia se afla oala de bronz ce conţinea un lichid verzui şi oase.

Lichidul va fi analizat în zilele următoare, specialiştii chinezi dorind să identifice ingredientele folosite pentru prepararea acestei supe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici