Paranoia, printre efectele secundare ale canabisului (Video)

Guvernul britanic a lansat o campanie, în valoare de 2,2 milioane de lire sterline, care are ca target tinerii şi care informează despre efectele secundare ale consumului de canabis - paranoia, atacurile de panică şi pierderile de memorie, informează The Guardian.

1467 afișări
Imaginea articolului Paranoia, printre efectele secundare ale canabisului (Video)

Paranoia, printre efectele secundare ale canabisului (Imagine: www.talktofrank.com)

Lansarea campaniei de informare vine după ce, în ianuarie, a fost făcută o nouă clasificare a drogurilor, conform căreia canabisul, cel mai popular drog ilegal din Marea Britanie, a fost încadrat în clasa B, după ce anterior fusese inclus în clasa C, ceea ce înseamnă că posesorii vor fi sancţionaţi mai sever.

Campania numită "Talk to Frank", dezvoltată de agenţia de publicitate Mother, include execuţii TV, radio şi online şi are ca protagonist un adolescent consumator de canabis. Efectele secundare ale drogului sunt dramatizate prin multiplele personalităţi care încep să populeze camera tânărului, în timp ce acesta fumează.

Iniţial, tânărului i se alătură versiuni ale sale care sunt glumeţe, locvace şi atrăgătoare, înlocuite treptat de alter ego-uri paranoide, suferind de atacuri de panică şi pierderi de memorie.

"Canabisul este cel mai comun drog ilegal din Marea Britanie, iar consumul intensiv poate pune în pericol sănătatea oamenilor", a declarat Chris Hudson, purtător de cuvânt al iniţiatorilor campaniei.

"Există dovezi ale legăturii dintre consumul de canabis şi anumite probleme mintale, precum schizofrenia, iar tinerii sunt expuşi acestor probleme asociate", a mai spus acesta.

Hudson a adăugat că, uneori, cei care cumpără canabis nu realizează că au achiziţionat de fapt "skunk", o formă mai puternică de marijuana, care sporeşte riscul efectelor adverse.

Potrivit reprezentanţilor guvernamentali, aproape 18% dintre tinerii britanici cu vârste între 16 şi 24 de ani au recunoscut că au fumat canabis în perioada 2007 - 2008, în timp ce mai mult de 26% dintre telefoanele pentru consiliere şi ajutor din aceeaşi perioadă au fost legate de acest drog şi de efectele lui.

În urma reclasificării, pedeapsa maximă pentru posesia de canabis a crescut de la doi la cinci ani de închisoare, plus o amendă cu valoare nelimitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici