Sanofi se asociază cu firma de inteligenţă artificială Exscientia. Se vor dezvolta 15 medicamente

Producătorul francez de medicamente Sanofi se va asocia cu firma britanică de inteligenţă artificială Exscientia pentru a dezvolta până la 15 medicamente pentru oncologie şi imunologie, în cadrul unui acord în valoare de până la 5,2 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii, conform Reuters.

1298 afișări
Imaginea articolului Sanofi se asociază cu firma de inteligenţă artificială Exscientia. Se vor dezvolta 15 medicamente

Sanofi se asociază cu firma de inteligenţă artificială Exscientia. Se vor dezvolta 15 medicamente

Exscientia va primi o plată iniţială în numerar de 100 de milioane de dolari, pentru descoperirea şi proiectarea de medicamente cu molecule mici până la nominalizarea candidatului cu cele mai mari şanse de a fi viabil. După aceea, Sanofi se va ocupa de dezvoltarea clinică.

Sanofi se numără printre numeroşii giganţi farmaceutici care se aventurează în domeniul inteligenţei artificiale pentru a îmbunătăţi acurateţea şi a reduce timpul petrecut în cercetare, firme de investiţii precum SoftBank mizând, de asemenea, pe acest spaţiu.

Exscientia, care a devenit publică pe Nasdaq în octombrie, utilizează inteligenţa artificială pentru a descoperi molecule de medicamente, axate în special pe tratarea cancerului şi a tulburărilor imunitare, prin parteneriate cu firme farmaceutice precum Roche şi Bristol Myers Squibb.

Sanofi şi Exscientia colaborează din 2016, iar dacă firma franceză comercializează un medicament rezultat din acest parteneriat, Exscientia va fi, de asemenea, eligibilă pentru plata unor redevenţe de până la 21% din vânzări.

"În mod obişnuit, trebuie să sintetizăm 5.000 de molecule pentru a găsi acea moleculă potrivită care va deveni apoi candidatul clinic. Aplicând inteligenţa artificială, poţi face acest lucru potenţial doar analizând 500... Deci, acest lucru poate scurta termenele", a declarat Frank Nestle, director global de cercetare şi director ştiinţific la Sanofi.

În noiembrie, compania a investit 180 de milioane de dolari pentru o participaţie de 10% până la 15% în startup-ul francez Owkin, ai cărui algoritmi predictivi au ca scop îmbunătăţirea cercetării şi dezvoltării de noi tratamente împotriva cancerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici