Secretul "Proiectului Manhattan", finanţat de miliardarii americani şi la care lucrează un grup select de cercetători

  • Mai mulţi miliardari au recrutat un grup de cercetători, pe care îi finanţează, pentru a lansa un nou "Proiect Manhattan"
  • De-a lungul istoriei, Project Manhattan a fost şi numele planului care a dus la dezvoltarea primei arme atomice de către Statele Unite, în Al Doilea Război Mondial
  • Grupul de oameni de ştiinţă cuprinde cercetători şi profesori de la Harvard, yale, Washington ori de la Scripps Institute
2304 afișări
Imaginea articolului Secretul "Proiectului Manhattan", finanţat de miliardarii americani şi la care lucrează un grup select de cercetători

Secretul "Proiectului Manhattan", finanţat de miliardarii americani şi la care lucrează un grup select de cercetători

Un grup format din câţiva dintre cei mai buni cercetători din Statele Unite lucrează la un Proiect Manhattan modern. Scopul lor este acela de a dezvolta un raport care să vorbească despre contracararea coronavirusului care provoacă COVID-19, dar şi despre revenirea cât mai rapidă a economiei.
 
Potrivit Wall Street Journal, grupul de cercetători şi experţi este condus de dr. Tom Cahill, un medic în vârstă de 33 de ani, devenit întreprinzător. El este ajutat de dr. Michael Rosbash (Universitatae Brandeis, câştigâtor al unui Premiu Nobel), dr. Benjamin Cravatt (Scripps Institute), dr. Lynn Goldman (Institutul Milken din cadrul Universităţii Washington), dr. Akiko Iwasaki (Universitatea Yale), dr. David Liu (Universitatea Harvard) ori dr. Michael Z. Lin (Universitatea Stanford).
 
Fiecare dintre cei recrutaţi are expertiză într-un domeniu, iar întreaga echipă acoperă întreg spectrul ce ţine de medicină, dar şi pe cele relaţionate mediului social şi economic.
 
Printre finanţatorii acestui grup se numără Peter Thiel, cu o avere de 2.3 miliarde dolari, Michael Milken (3.7 miliarde dolari), Jim Pallotta (1 miliard dolari) ori Steve Pagliuca (peste 500 milioane dolari).
 
Până acum, experţii au întocmit un raport de 17 pagini în care vorbesc despre metodele de tratament, posibilitatea producerii unui vaccin, repunerea pe şine a sistemului de sănătate, dar şi despre revenirea la o economie funcţională. Acesta ar fi fost deja înaintat administraţiei conduse de Donald Trump şi ar fi fost văzut chiar şi de vicepreşedintele Mike Pence.
 
CE CONŢINE RAPORTUL NUMIT ŞI "MANHATTAN PROJECT"
 
I. Tratament anti-COVID/Medicamente existente/Posibilitate de producţie la scară largă
 
Această parte a raportului vorbeşte despre planul de tratament şi măsurile care să faciliteze producerea unor medicamente la scară largă. Unul dintre acestea este Remdesivir, produs de Gilead.
 
II. Terapia cu plasmă
 
Aici este amintită procedura de extragere a anticorpilor din plasma pacienţilor vindecaţi şi despre rezvoltarea unui tratament.
 
III. Vaccinuri
 
Sunt prezentate situaţiile cercetărilor în curs şi estimările privind producerea unor vaccinuri.
 
IV. Relansarea economiei şi a activităţilor sociale
 
Ultima parte este dedicată măsurilor care ar trebui luate pentru repunerea pe şine a economiei şi societăţii în general. Acestea ţin cont de redeschiderea tuturor activităţilor economice, a sistemului de educaţie, toate urmând a fi supuse unor noi reguli ce ţin de distanţarea socială şi de testare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici