- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (31.10.2014, 14:57)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Paracetamolul ajută la combaterea anxietăţii
Paracetamolul, folosit des pentru tratarea durerilor uşoare, este benefic şi în depăşirea stărilor anxioase, unele dintre regiunile din creier care au un rol în controlul durerii fizice fiind implicate şi în cel al disconfortului mintal, potrivit unui studiu american.
1062 afișări

STUDIU: Paracetamolul ajută la combaterea anxietăţii
Paracetamolul poate ajuta la obţinerea unui confort mintal mai rapid în situaţiile în care oamenii se confruntă cu decizii grele, stări de anxietate şi stres. Unele dintre regiunile creierului implicate în controlarea senzaţiilor de durere fizică sunt, de asemenea, responsabile şi de confortul mintal, informează dailymail.co.uk.
Folosirea de medicamente concepute pentru a controla durerea fizică ar putea fi utilă şi în reducerea problemelor de ordin emoţional şi mintal, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista completă a câștigătorilor Palme d’Or
-
Alegeri în Turcia | Turcii îşi aleg azi preşedintele: Erdogan, în faţa lui Kilicdaroglu în sondaje
-
Avertizare meteo: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape jumătate din ţară
-
Un restaurant din Taipei pregăteşte tăiţei uriaşi de isopod pentru clienţii aventuroşi
Oamenii de ştiinţă au administrat voluntarilor participanţi la studiu fie două pastile de paracetamol, fie un placebo. După o jumătate de oră, timp în care paracetamolul a avut timp să îşi facă simţite efectele, voluntarii au fost rugaţi să aleagă între două jocuri puzzle pe care doreau să le rezolve.
De obicei, când oamenii au de ales între două lucruri la fel de atractive, raţionalizează decizia, pretinzând că oricum nu le place opţiunea respinsă. În acest fel, spun cercetătorii, oamenii fac ca alegerea să fie mai puţin dureroasă.
Dar, când voluntarii au fost rugaţi să evalueze jocurile a doua oară, cei care au primit paracetamol au caracterizat jocul respins mai puţin dur decât cei care primiseră un placebo.
Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky, autorii acestui studiu, spun că acest lucru sugerează că voluntarii care au primit paracetamol au considerat decizia iniţială mai puţin dureroasă.
Într-un al doilea experiment, voluntarii au primit câte o cană. Unora li s-a spus că o pot păstra, altora, că vasul aparţine universităţii. Apoi li s-a spus că pot vinde cana şi au fost întrebaţi câţi bani ar cere pentru ea.
Cercetătorii s-au aşteptat ca voluntarii care erau proprietari ai cănilor să ceară mai mulţi bani, având în vedere că oamenii suferă când trebuie să îşi vândă bunurile. Dar cei care luaseră paracetamol au cerut cei mai puţini bani.
Potrivit studiului publicat în Journal of Experimental Social Psychology, paracetamolul poate ajuta la eliminarea stresului provocat de luarea unor decizii dificile.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:08
Comunicat SNPPC: Lipsa de PREDICTIBILITATE în carieră, salarizare şi pensionare = DEZASTRU pentru MAI!
-
astăzi, 11:00
LIVE-TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 94. Rusia a lansat atacuri aeriene asupra Kievului / Începe numărătoarea inversă până la contraofensiva ucraineană. Oficial: "A venit timpul să luăm înapoi ceea ce este al nostru"