Un studiu arată că părinţii şi bunicii TRĂIESC mai mult dacă sunt vizitaţi mai des

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că singurătatea în cazul oamenilor bătrâni poate duce la declin şi în unele situaţii la moarte prematură.

1352 afișări
Imaginea articolului Un studiu arată că părinţii şi bunicii TRĂIESC mai mult dacă sunt vizitaţi mai des

Un studiu arată că părinţii şi bunicii TRĂIESC mai mult dacă sunt vizitaţi mai des (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Lucrarea cercetătorilor a fost intitulată „Singurătatea în cazul Bătrânilor“. Studiul a fost realizat pe un grup de 1.600 de adulţi cu vârsta medie de 71 de ani. Concluziile au arătat că peste 23% din participanţii singuri au murit într-un interval de şase ani de la începutul studiului, în comparaţie cu doar 14% dintre cei care aveau companie, informează The Independent. 

Deasemnea studiul arată că 43% dintre persoanele de peste 60 de ani se simt izolate.

Acesta nu este singurul studiu care leagă singurătatea de moarte prematură. Cercetătorii de la Brigham Young University, din Utah au prezentat în 2010 o teorie conform căreia legăturile sociale cresc speranţa de viaţă. Astfel oamenii care au prieteni apropiaţi şi o relaţie strânsă cu familia trăiesc mai mult. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici