Urechea dreaptă aude mai bine

Oamenii care vor ca interlocutorii să răspundă cerinţelor lor trebuie să le vorbească acestora la urechea dreaptă, deoarece creierul uman procesează mai bine informaţiile primite din această parte, potrivit unui studiu italian publicat în revista Naturwissenschaffen, citat de bbc.co.uk.

886 afișări
Imaginea articolului Urechea dreaptă aude mai bine

Urechea dreaptă aude mai bine (Imagine: Mediafax Foto)

Oamenii de ştiinţă consideră că acest fenomen este posibil pentru că emisfera cerebrală stângă este mai bună în procesarea informaţiilor, a cererilor primite de la urechea dreaptă.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a trei teste.

La primul test, 286 de persoane aflate într-un club au fost monitorizate în timp ce discutau între ele, volumul muzicii fiind ridicat. În total, 72% dintre cuvinte au fost rostite la urechea dreaptă a interlocutorului.

La al doilea test, cercetătorii au monitorizat 160 de persoane aflate într-un club, cărora li s-au murmurat câteva cuvinte la ureche. Cercetătorii au aşteptat apoi să vadă dacă subiecţii testaţi întorc capul spre interlocutor şi cu care ureche ascultă. Persoanelor testate li s-a cerut câte o ţigară. În total, 58% s-au întors cu urechea dreaptă către interlocutor, iar 42%, cu cea stângă.

În al treilea studiu, cercetătorii s-au adresat în mod direct celor 176 de persoane dintr-un club, vorbindu-le direct în urechea dreaptă sau în cea stângă, cerându-le o ţigară. Oamenii de ştiinţă au obţinut considerabil mai multe ţigarete atunci când au vorbit la urechea dreaptă a persoanelor testate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici