Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

O vitamină existentă în carne, peşte şi lapte - B12 - poate împiedica pierderile de memorie care se instalează odată cu înaintarea în vârstă, arată un studiu realizat de experţii de la Universitatea Oxford, informează BBC News Online.

311 afișări
Imaginea articolului Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

Vitamina B12 poate preveni pierderea de memorie

Potrivit studiului, oamenii în vârstă, care au un nivel al vitaminei B12 sub medie, sunt de şase ori mai expuşi la dezvolarea anumitor afecţiuni ale creierului. Concluzia a rezultat în urma testării a 107 subiecţi sănătoşi pe o perioadă de cinci ani. De altfel, studiul a arătat şi că doi din cinci oameni au deficienţe de B12 în organism.

"Oamenii care au deficit de vitamina B pot dezvolta demenţă", a avertizat Rebecca Wood, Chief Executive al Alzheimer's Research Trust.

"Studiul indică faptul că mâncând carne, peşte, cereale şi lapte - care conţin vitamina B12 - oamenii îşi pot proteja creierul. Ficatul şi scoicile sunt cele mai importante surse de vitamina B12. Deficitul acestei vitamine este o problemă comună printre oamenii în vârstă din Marea Britanie şi a fost conectată cu pierderile de memorie şi demenţa. Cea mai bună metodă de a reduce riscurile dezvoltării de afecţiuni degenerative este păstrarea unui stil de viaţă activ, a unei diete echilibrate, renunţarea la fumat şi vizitele periodic la medic pentru efectuarea de control a presiunii arteriale şi a nivelului de colesterol", a spus David Smith, care coordonează proiectul Oxford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici