Vitamina D ar putea fi adăugată în alimente, în viitor. Oamenii de ştiinţă analizează varianta

  • Unul din şase adulţi are un nivel scăzut al acestei vitamine, a cărei lipsă poate duce la rahitism şi dureri osoase.
  • Un studiu oficial va analiza dacă alimentele şi băuturile pot fi îmbogăţite cu vitamina D pentru a reduce deficienţele în materie de sănătate, a anunţat Sajid Javid.
3369 afișări
Imaginea articolului Vitamina D ar putea fi adăugată în alimente, în viitor. Oamenii de ştiinţă analizează varianta

Vitamina D ar putea fi adăugată în alimente, în viitor. Oamenii de ştiinţă analizează varianta

Oficialii au declarat că studiul a fost lansat ca urmare a dovezilor că aproximativ unul din şase adulţi din Marea Britanie are niveluri scăzute de vitamina D, o deficienţă care poate duce la afecţiuni precum rahitismul, dizabilităţi şi dureri osoase. De asemenea, va fi analizată utilizarea mai mare a suplimentelor, Javid făcând apel la experţi şi la grupurile de pacienţi să vină cu dovezi, potrivit The Guardian.
 
Aproape 20% dintre copiii din Marea Britanie au niveluri de vitamina D mai mici decât recomandările guvernamentale. Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că persoanele în vârstă, persoanele imobilizate la domiciliu şi persoanele din comunităţile de culoare şi din Asia de Sud sunt, de asemenea, mai susceptibile de a avea niveluri mai scăzute. Noua cerere de dovezi este lansată de Oficiul pentru Îmbunătăţirea Sănătăţii şi Disparităţi (OHID) şi vine înaintea unor propuneri mai ample pentru eliminarea disparităţilor în materie de sănătate, care vor fi publicate în cursul acestui an.
 
Sfatul oficial afirmă că toţi adulţii şi copiii ar trebui să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de 10 micrograme de vitamina D în lunile mai întunecate dintre octombrie şi martie. Alte grupuri de risc sunt sfătuite să ia în considerare administrarea unui supliment pe tot parcursul anului.
 
Trebuie să rupem legătura dintre mediul de provenienţă şi perspectivele pentru o viaţă sănătoasă. Sunt hotărât să ridicăm nivelul de sănătate al naţiunii şi să combatem disparităţile", a declarat Javid. „Persoanele din comunităţile de culoare şi asiatice, persoanele în vârstă şi persoanele care au acces limitat la aer liber sunt mai susceptibile de a avea niveluri mai scăzute de vitamina D, care este esenţială pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor şi pentru îmbunătăţirea anilor de viaţă trăiţi în condiţii de sănătate bună. Am lansat această cerere de dovezi pentru a identifica modalităţi inovatoare prin care putem încuraja oamenii să îşi crească aportul de vitamina D şi să ajutăm oamenii să trăiască mai mult, mai sănătos şi mai fericit”.
 
Studiul vine după ce guvernul a ales să nu repete un program de distribuire gratuită de suplimente de vitamina D persoanelor vulnerabile iarna trecută. În cursul anului precedent, aproape trei milioane de persoane extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic au primit un curs gratuit de patru luni de supliment. Medicii erau îngrijoraţi de faptul că acest grup a petrecut atât de mult timp protejându-se în interior încât ar putea avea un deficit de vitamina, furnizată în mare parte prin lumina soarelui.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici