Fiicele şi soţia lui Vadim Tudor, audiate după o plângere depusă de Ana Birchall / Lidia Vadim Tudor: Am fost audiate ca martori pentru declaraţii mincinoase şi înşelarea încrederii - VIDEO

Cele două fiice ale lui Vadim Tudor precum şi soţia fostului lider PRM sunt audiate, luni, la Secţia 18 de Poliţie din Capitală, după o plângere depusă de Ana Birchall, prin care cere restituirea a 40.000 de euro, au declarat surse judiciare. Lidia Vadim Tudor, a declarat la ieşirea din Secţia 18 de Poliţie că ea, sora şi mama ei au fost audiate ca martori pentru înşelarea încrederii creditorilor şi declaraţii mincinoase.

6127 afișări
Imaginea articolului Fiicele şi soţia lui Vadim Tudor, audiate după o plângere depusă de Ana Birchall / Lidia Vadim Tudor: Am fost audiate ca martori pentru declaraţii mincinoase şi înşelarea încrederii - VIDEO

Una dintre fiicele lui Vadim Tudor, audiată de poliţişti după o plângere depusă de deputatul PSD Ana Birchall(Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un dosar deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Ana Birchall la poliţie, prin care politicianul susţine că familia lui Vadim Tudor trebuie să îi înapoieze 40.000 de euro, obţinuţi prin hotărâre judecătorească, plângerea fiind făcută pentru abuz de încredere şi fals în acte.

Aceleaşi surse au precizat că Birchall ar fi putut să ceară executarea silită însă femeile ar fi vândut bunurile din casă. În replică, acestea susţin că bunurile vândute erau lucruri primite cadou de Vadim Tudor.

Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a murit în luna septembrie a anului trecut, la vârsta de 65 de ani.

Una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim Tudor, a declarat la ieşirea de la Secţia 18 de Poliţie din Capitală că ea, sora şi mama ei au fost audiate ca martori pentru înşelarea încrederii creditorilor şi declaraţii mincinoase.

"Am fost audiate în calitate de martori pentru înşelarea încrederii creditorilor şi declaraţii mincinoase.(...) Există o decizie de executare, noi am facut contestaţie la această executare, ni s-a admis, iar banii aceştia ( 40.000 de euro şi cheltuieli de judecată) au fost blocaţi de instanţă într-un cont până la soluţionarea procesului. Doamna Ana Birchall a făcut apel care se va judeca acum, în septembrie. Banii pe care dumneaei îi solicită există, doar că sunt blocaţi într-un cont blocat de instanţă, nu este ca şi cum noi i-am deţine şi nu am vrea să-i înapoiem", a declarat Lidia Vadim Tudor la ieşirea de la audieri.

Audierea celor trei a venit după ce deputatul PSD Ana Birchall a denunţat la poliţie faptul că acestea ar fi organizat licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri din casă deşi succesiunea nu este făcută, existând pericolul ca cei 40.000 de euro să nu mai fie recuperaţi.

"Da, aveam dreptul să scoatem acele bunuri la licitaţi pentru că aparţin familiei noastre. Noi am făcut contestaţie la executare, am câştigat. Banii pentru procesul acesta sunt reţinuţi de către casa de licitaţii. Dânsa a făcut apel, se judecă apelul, dacă dânsa câştigă îşi ia banii. Nu ştiu de ce face aşa, ţinând cont că nici nu se cunoaştem. Am încercat prin toate mijloacele să ne cerem scuze în numele soţului meu. Iniţial, a acceptat scuzele. După aceea şi-a continuat demersul în instanţă. Chiar nu înţeleg de ce este această înverşunare şi ce are cu noi. Nu se poate vorbi cu dânsa. A luat legătura fiica mea, dar dânsa ţipă la telefon, vorbeşte urât", a spus soţia lui Corneliu Vadim Tudor la ieşirea din Secţia 18 Poliţie din Capitală.

Cei 40.000 de euro au fost câştigaţi de Ana Birchall, în instanţă, după un proces deschis ca urmare a unor articole publicate de Corneliu Vadim Tudor în ziarul Tricolorul.

"Este un război dus de dânsa cu noi şi nu de noi. Probabil va continua pentru că este din ce în ce mai înverşunată şi văd că nimeni nu o poate opri. Este un tun de gloanţe împotriva noastră, de care cu greu ne mai putem feri. Banii sunt datoraţi pentru niste articole în ziarul Tricolorul. Dumneaei l-a dat în judecată pe tatăl meu, a câştigat aceşti bani.", a adăugat Lidia Vadim Tudor.

Tânăra susţine că declaraţile de luni vor fi trimise de poliţie, spre analiză, la un procuror, acesta din urmă fiind cel care va stabili ce acte procedurale vor fi derulate.

Fondatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a murit în luna septembrie a anului trecut, la vârsta de 65 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici