UE, sancţiuni Ungaria. Orban: Budapesta va iniţia acţiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că Guvernul de la Budapesta va iniţia acţiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European de aprobare a procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene, relatează site-ul Business Insider.

1661 afișări
Imaginea articolului UE, sancţiuni Ungaria. Orban: Budapesta va iniţia acţiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European

Orban: Budapesta va iniţia acţiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European privind Ungaria

Parlamentul European a aprobat raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă "riscul clar" de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene.

Orban a declarat la postul public de radio că se aşteaptă la o "dezbatere juridică serioasă" pe tema acestei decizii.

De asemenea, liderul ungar a criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, după ce aceasta a solicitat statelor UE să asigure faptul că Frontex, agenţia UE pentru gestionarea frontierelor externe, are suficiente puteri pentru a stopa imigraţia ilegală.

"Planul este că dacă Ungaria nu poate fi forţată să lase imigranţii să pătrundă, atunci trebuie să-i fie luat dreptul de a-şi proteja frontierele", a declarat Orban.

"Vor să trimită mercenari de la Bruxelles şi să ia acest lucru (...) de la fiii noştri unguri (...) care protejează frontierele. Şi să nu avem nicio iluzie, vor lăsa imigranţii să pătrundă", a adăugat şeful Guvernului de la Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici