Zona ZERO a pandemiei de coronavirus se deschide. Decizia guvernului chinez intră în vigoare pe 8 aprilie

Situaţia epidemiei de coronavirus din China se îmbunătăţeşte pe zi ce trece, iar Guvernul a anunţat că transporturile vor reveni la normal, în cel mai scurt timp.

3218 afișări
Imaginea articolului Zona ZERO a pandemiei de coronavirus se deschide. Decizia guvernului chinez intră în vigoare pe 8 aprilie

Veste mare pentru China. Se vor relua transporturile în oraşul Wuhan

Conform unui comunicat venit din partea Guvernului din China, regiunea Hubei va permite reluarea transportului pentru oraşul-capitală Wuhan începând cu data de 8 aprilie. Astfel cetăţenii din oraşul Wuhan vor putea să părăsească oraşul şi regiunea Hubei, relatează Bloomberg.

 
Această decizie vine în urma ratei foarte scăzute de infecţii cu coronavirus, autorităţile din regiunea Hubei raportând că noile infecţii au ajuns la cifra 0, din data de 19 martie. Wuhan a fost centrul epidemiei de coronavirus, care a izbucnit anul trecut, în luna decembrie.
 
Numărul total de cazuri confirmate în China a ajuns la 81.171, a anunţat autoritatea medicală chineză. Numărul deceselor a atins 3.277, o rată mult mai lentă decât la apogeul crizei.
 
Preşedintele Xi Jinping este convins că măsurile adoptate de Guvernul său au avut un rol decisiv în oprierea răspândirii infecţiei cu COVID-19. Pe 10 martie, Xi Jinping a vizitat oraşul Wuhan, capitala regiunii Hubei şi locul unde a apărut acest virus.
 
Din păcate, situaţia din Europa este una foarte gravă. Conform Worldometers, Italia are 63.927 de cazuri, Spania 35.212, Germania 29.650 şi Franţa 19.856, fiind ţările cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici