Elon Musk, acuzat că X găzduieşte conţinut instigator la terorism şi antisemitism

Oficialii adună dovezi împotriva platformei lui Elon Musk, X. Miliardarul ar putea fi anchetat cu privire la modul în care se răspândesc videoclipurile care instigă la terorism şi violenţe în favoarea mişcărilor extremiste naţionaliste, rusofile şi jihadiste.

353 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, acuzat că X găzduieşte conţinut instigator la terorism şi antisemitism

Mediafax Foto /AP

Elon Musk a devenit inamicul public digital nr. 1 al Europei, scrie Politico.

De când Hamas a atacat Israelul sâmbătă, reţeaua de socializare X a miliardarului a fost inundată de imagini înfiorătoare, minciuni motivate politic şi propagandă teroristă despre care autorităţile spun că încalcă regulile platformei şi legile Uniunii Europene.

Acum, Musk riscă să fie sancţionat: ar putea primi amenzi uriaşe de la Uniunea Europeană, dar şi de la autorităţile din Marea Britanie.

X a devenit o platformă în care ,,băieţii răi" ca oficialii ruşi Dmitri Medvedev şi Serghei Lavrov, ayatollahul Khamenei, Recep Erdogan, Prinţul saudit Salmab, dictatorul Kim Jong-un, dar şi propagandiştii jihadişti, rusofili, neonazişti şi comuniştii îşi fac veacul, şi asta pentru că Elon Musk îşi doreşte ca toţi utilizatorii să aibă drept la liberă exprimare. 

Dar UE spune că noul său regulament, cunoscut sub numele de Digital Services Act (DSA) , are dinţi şi muşcă rău. 

Thierry Breton, comisarul european responsabil cu regulile privind conţinutul reţelelor sociale, i-a cerut lui Musk să explice de ce imaginile sângeroase şi dezinformarea despre criza din Orientul Mijlociu şi din Ucraina au fost răspândite pe X.

„Vă îndemn să asiguraţi un răspuns prompt, precis şi complet la această solicitare în următoarele 24 de ore”, a scris Breton pe X marţi seara.

„Vom include răspunsul dumneavoastră în dosarul nostru de evaluare cu privire la conformitatea dumneavoastră cu DSA”, a spus Breton, care i-a scris şi lui Mark Zuckerberg de la Meta pentru a-i aminti obligaţiile care îi revin conform regulilor europene.

Şeful TikTok, Shou Zi Chew,  a fost, de asemenea, vizat, fiind rugat pe 12 octombrie să explice modul în care platforma sa se ocupă de dezinformarea şi conţinutul grafic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici