Informaţii despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

  • Informaţiile personale ale circa jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numere lor de telefon, au fost postate pe un site web utilizat de hackeri.
  • Printre altele, este vorba de peste 32 de milioane de conturi din Statele Unite, 11 milioane din Regatul Unit şi 6 milioane din India.
  • Facebook nu a spus dacă a notificat utilizatorii afectaţi.
664 afișări
Imaginea articolului Informaţii despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informaţii despre o jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate pe un site de hackeri

Informaţiile personale ale circa jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numere lor de telefon, au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, spun experţi în securitate cibernetică, citaţi de CNN.

Printre altele, este vorba de peste 32 de milioane de conturi din Statele Unite, 11 milioane din Regatul Unit şi 6 milioane din India, potrivit lui Alon Gal, CTO al firmei de informaţii cibernetice Hudson Rock.

În unele cazuri, detaliile includ numele complet, locaţia, ziua de naştere, adresele de e-mail, numărul de telefon şi starea relaţiei, a spus el.

Scurgerea a fost raportată pentru prima dată de site-ul de ştiri Insider.

"Acestea sunt date vechi despre care au fost raportate anterior în 2019. Am găsit şi remediat această problemă în august 2019", a declarat sâmbătă CNN purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

Facebook nu a spus dacă a notificat utilizatorii afectaţi.

Stone a adăugat: „În 2019, am eliminat posibilitatea oamenilor de a-i găsi direct pe alţii folosind numărul lor de telefon atât pe Facebook, cât şi pe Instagram - o funcţie care ar putea fi exploatată folosind un cod sofisticat de software, pentru a imita Facebook".

Deşi aceste date sunt din 2019, ar putea fi în continuare vaaloroase pentru hackeri şi infractori cibernetici, cum ar fi cei care se angajează în furturi de identitate.

Alon Gal, de la Hudson Rock, a subliniat pe Twitter că modul în care datele au fost sortate şi postate pe site-ul de hacking le face mult mai accesibile pentru infractorii cibernetici.

Rachel Tobac, hacker etic şi CEO al SocialProof Security, a declarat pentru CNN: „Acestea sunt date pe care criminalii cibernetici le folosesc pentru a efectua atacuri de inginerie socială (un tip de hacking) - dar acum sunt toate într-un singur loc şi uşor accesibile, ceea ce face ingineria socială mai rapidă şi mai uşoară."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici