Inteligenţa Artificială interzice cărţile neadecvate vârstei elevilor din statul american Iowa

  • A.I. selecta şi interzice cărţile din biblioteci în Iowa care nu sunt adecvate vârstei.
  • Unii părinţi, profesori şi elevi sunt îngrijoraţi de impactul A.I. asupra educaţiei.
  • Experţii cred că AI poate fi un instrument necesar pentru învăţământul secolului 21.
1304 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa Artificială interzice cărţile neadecvate vârstei elevilor din statul american Iowa

Mediafax Foto

Inteligenţa Artificială ia cu asalt şi sistemul de învăţământ. În statul american Iowa, AI alege ce cărţi să rămână în bibliotecile şcolare şi ce cărţi nu ar trebui să fie citite de elevi.

Maria Alexa, elevă din clasa a 11-a, spune că AI nu poate înlocui un profesor, dar poate fi un instrument util pentru educaţie.

,,Consider că implementarea AI în şcolile din România este o idee care trebuie experimentată, deşi clar nu poate înlocui interacţiunea umană. Prezintă numeroase avantaje. Spre exemplu, AI poate modela un proces de învăţare unic pentru fiecare elev în funcţie de nevoile sale. Această experienţă de învăţare interactivă va spori şi interesul elevilor şi îi va ajuta să înţeleagă orice concept mai bine".

În România, în special în mediul rural, sunt multe şcoli lipsite de utilităţi esenţiale şi programele şcolare sunt învechine, dar  o chestiune de timp până când profesorii se vor învăţa cu AI, spune Luminiţa Bălăşoiu, director şcoală privată.

,,Elevii sunt pregătiţi, poate chiar mai pregătiţi decât profesorii, poate că acolo ar trebui să lucrăm puţin. Să facem mai multe cursuri de dezvoltarea competenţelor pe partea tehnologiei cu profesorii. Să le arătăm, de fapt, beneficiile cu care aceasta poate veni. Repet, ca instrument şi ca ajutor pentru activitatea la clasă. Nu suntem la nivelul Americii la acest nivel, mai avem un pic de luptat până să ajungem la acel nivel".

Elena Lotrean, expert în educaţie, susţine că AI este absolut necesar în învăţământul secolului 21.

,,Sunt multe lucruri care pot fi adăudate şi schimbate. În primul rând avem nevoie de o mentalitate cu deschidere spre tehnologie, spre felul în care să o folosim astfel încât să ne ajute şi să nu ne încurce".


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici