Moment istoric pentru omenire. Zborul lui Ingenuity, de pe Marte, devine primul elicopter pilotat de oameni pe o altă planetă

  • Mini-elicopterul Ingenuity a scris istorie, devenind prima aeronavă pilotată pe o altă planetă.
  • O poza albă-negru, realizată de o cameră foto aflată la bordul elicopterului, surprinde umbra lui Ingenuity pe solul de pe Marte.
  • Mini-elicopterul Ingenuity va realiza mai multe zboruri-test pe Marte, cu o dificultate din ce în ce mai mare.
2566 afișări
Imaginea articolului Moment istoric pentru omenire. Zborul lui Ingenuity, de pe Marte, devine primul elicopter pilotat de oameni pe o altă planetă

Moment istoric pentru NASA. Elicopterul Ingenuity a efectuat primul zbor pe Marte

Mini-elicopterul Ingenuity, al celor de la NASA, a efectuat primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera planetei Marte, anunţă BBC.

Zborul mini-elicopterului Ingenuity a avut loc cu o întârziere de o săptămână, din cauza unei erori tehnice. Zborul pe Marte a fost o adevărată provocare pentru că aerul are o densitate de doar 1% din valoarea celei de pe Pâmânt. Practic, pentru a putea zbura, Ingenuity trebuie să îşi rotească paletele motorului mult mai repede decât ar face-o orice alt elicopter pe Pământ.

NASA a transmis în direct evenimentul istoric, de la sediul JPL. O poza albă-negru, realizată de o cameră foto aflată la bordul mini-elicopterului, surprinde umbra lui Ingenuity pe solul de pe Marte.

Clipurile video, în schimb, au fost surprinse de o altă cameră, montată pe Roverul Perseverance, care se afla la aproximativ 60 de metri distanţă de mini-elicopterul Ingenuity. Perseverance îşi va continua misiunea şi va colecta probe de pe Marte care vor ajunge, ulterior, pe Pământ, odată cu viitoarele misiuni.

”Practic, oamenii au reuşit să piloteze o aeronavă pe o altă planetă, este un moment istoric”, a declarat Mimi Aung, coordonatorul proiectului Ingenuity.

Mini-elicopterul Ingenuity va realiza mai multe zboruri-test pe Marte, cu o dificultate din ce în ce mai mare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici