VIDEO | Putin şi Kim Jong Un, vedete de deepfake electoral: „Această filmare nu e reală, dar ameninţarea este”

  • ONG-ul RepresentUS a realizat două clipuri pentru a-i scoate pe americani la vot
  • Clipurile deepfake îi arată pe Vladimir Putin şi Kim Jong Un
  • Au folosit actori care seamănă la voce şi la trăsături cu cei doi şefi de state
1215 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Putin şi Kim Jong Un, vedete de deepfake electoral: „Această filmare nu e reală, dar ameninţarea este”

Se apropie alegerile din Statele Unite iar organizaţiile non-guvernamentale încearcă să-i convingă pe alegători să nu renunţe la dreptul de a vota. ONG-ul RepresentUs a apelat chiar la deepfake.

„Dacă alegerile eşuează, nu mai există democraţie. Eu nu trebuie să fac nimic. V-o faceţi cu mâna voastră.”

Doua clipuri, unul cu Vladimir Putin şi unul cu Kim Jong Un, vor fi difuzate pe marile reţele de televiziune americane, cu scopul de a-i şoca pe americani şi a-i determina să iasă la vot. Cele două deepfake-uri au fost realizate cu ajutorul a doi actori americani cu trasături asemănătoare celor doi şefi de state şi voci asemănătoare.

„Americanilor, daţi vina pe mine că mă amestec în democraţia voastră. Dar nu trebuie s-o fac. V-o faceţi singuri. Centrele de votare de închid, nu mai ştiţi pe cine să credeţi, sunteţi dezbinaţi. Pot să trag nişte sfori, dar nu e nevoie. Le trageţi voi pentru noi.”

Clipurile se încheie cu mesajul: „această filmare nu e reală, dar ameninţarea este”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici