#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Economiştii îl contrazic pe Cîţu: „Când ţii lumea în casă, împarţi sărăcia”

  • Florin Cîţu spune că statul mai are bani pentru 4-5 luni şi că nu e nevoie de un împrumut de la FMI
  • Experţi: Banii ajung doar pentru şomajul tehnic, salariile bugetarilor şi pensii
  • Economiştii spun că economia are nevoie urgentă de investiţii pentru a reporni
771 afișări
Şeful de la Finanţe, Florin Cîţu, spune că banii de la buget ne mai ajung pentru 4-5 luni de izolare şi că, deocamdată, nu e nevoie să ne împrumutăm de la FMI. Economiştii însă îl contrazic.
 
„Nu se poate face o supravieţurie a societăţii româneşti ţinând lumea în casă şi împărţind sărăcia: o iei de la unii şi o duci la alţii. Va trebui, poate, să stabilim o relaţie cu Fondul Monetar Internaţional”, este de părere profesorul de economie Mircea Coşea. 
 
Banii pe care statul îi are puşi deoparte ajung doar pentru şomajul tehnic, salariile bugetarilor şi pentru pensii, avertizează consultanţii.
 
„Dacă vrei cu adevărat să relansezi această economie, trebuie să începi investiţii, investiţii masive făcute de statul român”, consideră analistul financiar Adrian Benţa. 

În opinia sa, pe fondul încasărilor tot mai mici la buget, statul va trebui să intervină pentru a impulsiona activitatea economică. 

„După următoarele încasări bugetare din 25 aprilie şi 25 mai, după ce vom vedea că se vor înmulţi cazurile în care cetăţenii spun că nu mai au cu ce să cumpere alimente, nu mai au bani, vom fi şi noi nevoiţi să luăm astfel de măsuri, de începere a activităţii”, a declarat acesta. 
 
În timp ce România ţine economia blocată, ungurii au repornit activitatea la fabrica Audi din Gyor. În Austria s-au deschis toate magazinele cu o suprafaţă mai mică de 400 de mp, iar hotelurile şi restaurantele se vor deschide la jumătatea lui mai. Chiar şi în Italia, care e decimată de epidemie, sunt redeschise librăriile, papetăriile, magazinele cu haine pentru copii, precum şi afacerile mici de cartier.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici