Video Coronavirusul a condus la prăbuşirea PNL-ul în sondaje

  • PNL a coborât în sondaje la 33%, în timp de PSD a urcat la 24,8%
  • Ion Cristoiu: Adevăratul examen al PNL va fi după 15 mai
  • Coronavirusul pare că a generat prăbuşirea PNL în sondaje
1018 afișări

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, ce partid ai vota? Coronavirusul pare că a condus la prăbuşirea PNL în sondaje. Potrivit IMAS, PNL a coborât la 33% în intenţiile de vot ale românilor, în timp ce PSD a urcat la 24,8%.

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează că după epidemia de COVID-19 va urma o revoltă socială.

„Adevăratul examen pentru PNL va fi începând cu 15 mai. Începând cu 15 mai, şi dacă au făcut ceva bun sau rău în perioada aceasta, se uită. Marea problemă în perioada următoare va fi criza economică şi dimensiunea socială a acesteia, şomeri, români care care nu se mai pot întoarce, care nu găsesc de lucru aici. Te poţi aştepta în orice moment la revolte sociale, la greve. Nervozitatea populaţiei este foarte mare la ora actuală, va fi şi mai mare”, a spus Ion Cristoiu. 

Care ar putea fi şansa revenirii PNL-ului? Ei bine, spune Cristoiu, această formaţiune politică şi-ar reveni doar printr-un pact cu celelalte partide, astfel încât criza care va urma după epidemia de COVID-19 să fie asumată de toţi politicienii.

„Pariez că din această încercare PNL va ieşi dezastruos, nu are cum să câştige. Eu cred că dacă Iohannis ar fi suficient de abil şi nu atât de vanitos, ar trebui încheiat un pact ca la Snagov, o întâlnire a partidelor parlamentare, şi să se stabilească trei-patru luni de încetare a bătăliei politice, stabilirea unei pachet de legi în linii mari, aprobat şi de opoziţie, în aşa fel încât în următoarele luni să nu câştige electoral niciun partid. Dacă PNL continuă să rămână la guvernare ultra-minoritar, e terminat.  E mult mai bine să împartă povara asta care va urma. E mult mai bine să împartă povara asta electorală şi cu opoziţia”, a mai spus Cristoiu. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici