solidaritate  Video După ce a luptat cu noul coronavirus în Italia o asistentă medicală din Târgu Mureş a plecat peste Prut ca voluntar

  • Maria Casoni este asistent medical la UPU Târgu Mureş şi s-a oferit voluntar să plece în Republica Moldova
  • Maria Casoni a fost şi în Italia timp de 2 săptămâni pentru a-i ajuta pe medicii din Lombardia
  • 52 de medici şi asistenţi români au plecat în Republica Modova
646 afișări

Maria Casoni face parte din echipa de cadre medicale care a trecut Prutul. Lucrează de mai bine de 16 ani la Serviciul de Urgenţă din Târgu Mureş şi răspunde de fiecare dată prezent ori de câte ori e nevoie de ajutorul ei.

Maria Casoni, asistent medical SMURD Târgu Mureş: Pentru mine, volutantariatul înseamnă să fii om cu persoanele care au nevoie de ajutor.

În urmă cu două săptămâni, Maria s-a întors din Italia, acolo unde a făcut parte din echipa medicilor români voluntari.

Maria Casoni, asistent medical SMURD Târgu Mureş: Am avut câteva zile în care am stat cu familia, nu foarte mult, dar suficient încât să îi văd, să îi salut şi să le spun că plec mai departe. Intotdeauna, orice decizie pe care am luat-o în legătură cu meseria mea, am fost susţinută din toate punctele de vedere. 

Maria are şi un mesaj pentru tine.

Maria Casoni, asistent medical SMURD Târgu Mureş: Chiar dacă această restricţie se va ridica puţin , asta nu înseamnă că va dispărea acest virus. Nu înseamnă că virusul nu se va putea răspândi. Pe cât posibil, la limita posibilităţilor, să stea lumea acasă, să se protejeze, să poarte mască, să aibă grijă de persoanele în vârstă.

Zilele trecute, 52 de medici şi asistenţi români au plecat în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor în lupta cu coronavirusul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici