Video EXCLUSIV Mărturia unei asistente din Bacău, vindecată de COVID: Crunt. Prima reacţie a fost să pâng. Simţeam că sunt acasă, nu într-un spital

  • Patru asistente de la Spitalul Judeţean Bacău s-au externat luni de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi după 10 zile de tratament
  • Pentru a le mulţumi celor care le-au îngrijit, asistentele au lipit pe un geam o scrisoare
13026 afișări
E asistentă, dar a fost şi pacientă diagnosticată cu infecţia cu noul coronavirus.
 
”Crunt. Prima reacţie a fost să pâng, clar şi să stau să analizez bine situaţia, cu cine am avut contact. Riscam să îmbolnăvesc şi alte suflete nevinovate”, a declarat Irina Andrioaie, asistent medical, SJU Bacău.
 
Irina Andrioaie este una dintre cele 4 asistente medicale de la Spitalul Judeţean Bacău care, după 10 zile de tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a plecat acasă vindecată şi îşi spune şi ţie cum a fost să fie pacient şi cum a fost îngrijită. 
 
”Simţeam că sunt acasă, nu într-un spital. Îmi dădea senzaţia că mă îngrijesc părinţii, nu nişte oameni străini, pentru că dragostea lor faţă de noi era infinită. Aşa simţeam. Grija lor, dragostea lor, respectul faţă de noi. Nu ne-am putut îmbrăţişa, ne-am fi dorit enorm să îi strângem în braţe cu toate puterile pe care le avem, să simtă cât de mult au contat vorbele lor frumoase şi gesturile lor. Eu cred că nu medicamentele ne-au vindecat, ci vorbele şi faptele lor ne-au vindecat, nicidecum tratamentul”, a mai precizat Irina Andrioaie.
 
Tu cum le-ai fi mulţumit? Ea şi colegele ei au scris o scrisoare şi au lipit-o pe un geam: "Ştim cât de greu vă este, ştim că acele costume vă sleiesc de puteri, ştim că acest virus blestemat vă îngrozeşte şi pe dumneavoastră, dar, cu toate astea, luptaţi şi salvaţi vieţi. Vă mulţumim pentru ajutor, vă mulţumim pentru zâmbetele din spatele măştilor! " 
 
La fel ca şi tine şi Irinei i-a fost frică să nu ia virusul, însă şi-a dat seama că e un risc pe care şi l-a asumat când şi-a ales meseria asta. Dintotdeauna a vrut să ajute pe cineva cu mâinile ei.  
 
”Este mare lucru când nişte oameni îţi spun <să trăieşţi, bogdaproste că m-ai ajutat>. Este mare lucru să vezi cum cineva cu ochi plini de lacrimi îţi ia mâna şi vrea să ţi-o sărute drept mulţumire. Nu pot să explic sentimentul”, a încheiat Irina.
 
Chiar dacă a suferit, după cele 14 zile în care va sta în izolare, Irina se va întoarce la serviciu cu nerăbdare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici