Video Remdesivir, în procedură accelerată. Medicamentul va ajunge mai repede la bolnavii de COVID-19

  • Agenţia Europeană a Medicamentului a pus Remdesivir în procedură accelerată, fapt care înseamnă că pacienţii îl vor primi mai repede
  • Cristian Buşoi: Punerea pe piaţă a unui medicament este un proces destul de laborios care poate dura ani de zile, asta nu se aplică în cazul acestei proceduri
  • În SUA, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de Guvern arată că pacienţii care au primit Remdesivir s-au vindecat mult mai repede decât cei care au primit placebo
1708 afișări

Primim veşti bune!  Agenţia Europeană a Medicamentului a început o procedură accelerată, prin care va face revizuirea continuă a Remdesivir, medicamentul care dă rezultate promiţătoare în tratamentul anti Covid. Ce înseamnă asta pentru pacienţii infectaţi?

Speranţă! Pentru că, odată eliminată birocraţia şi timpul de autorizare pe scară largă a medicamentului, ei pot avea acces la el mai repede, în câteva luni sau chiar săptămâni.

„Punerea pe piaţă a unui medicament, aprobarea unor studii clinice sau schimbarea felului în care un medicament este sau nu văzut în a avea eficienţă într-o boală sau alta presupune un proces destul de laborios, destul de îndelungat, uneori pot dura ani de zile, minimum doi ani de zile” spune Cristian Buşoi, responsabil al Parlamentului European în relaţia cu Agenţia Europeană pentru Medicamente.

„Nu se aplică în cazul acestei proceduri, de data asta fiind vorba de un medicament care şi pe un studiu din China, şi pe un studiu preliminar anunţat de doctorul Fauci din SUA care arată că, cu 31% mai repede se vindecă pacienţii care folosesc acest medicament, fapt care face ca Agenţia Europeană a Medicamentului să meargă cu această procedură accelerată.”

Medicamentul a intrat în studiu clinic la Timişoara.

„Cred că se va ţine cont de orice informaţie care vine inclusiv din România dar cele mai importante informaţii sunt în dosarul de evaluare depus la Agenţia Europeană a Medicamentulu şi în cele două studii clinice pe care le-a amintit şi Agenţia Europeană” a mai spus Cristian Buşoi.

Deşi Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv la noi, pentru pacienţi prin studii clinice şi aşa-numitele programe de ultimă instanţă, prin care bolnavii pot avea acces la medicamente neautorizate în situaţii de urgenţă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici