Aroganţa costă. Unul din cei mai importanţi antreprenori din Timişoara spune că ştie motivul înfrângerii lui Nicolae Robu

  • La alegerile de duminică, Nicolae Robu (PNL) a obţinut 34,1% dintre voturi, iar Dominic Fritz, 54,88%
  • Adi a construit peste 200 de clădiri în Timişoara şi vrea un PUG nou
  • Oraşul are un PUG vechi de 18 ani
3956 afișări
Imaginea articolului Aroganţa costă. Unul din cei mai importanţi antreprenori din Timişoara spune că ştie motivul înfrângerii lui Nicolae Robu

Ştii deja că una dintre suprizele alegerilor de duminică a fost la Timişoara. Primarul în funcţie, Nicolae Robu, a pierdut cu o diferenţă de 20%, în faţa lui Dominic Fritz.

Adrian Cionca, unul dintre cei mai importanţi antreprenori din zonă, ştie motivul acestei înfrângeri. Ca dezvoltator imobiliar, a făcut sute de drumuri la Primărie, pentru autorizaţiile de construcţie. S-a lovit de nepotisme şi de documente eliberate preferenţial. Spune că oraşul se dezvoltă haotic, în lipsa unui nou Plan Urbanistic General.

„Domnul Robu a pierdut pe aroganţă, a pierdut pe autosuficienţă, pe un spirit care e la modă în PSD, dar îl găsim şi în PNL: baroni locali. El s-a crezut stăpânul oraşului şi iată că oraşul l-a taxat. Oraşul i-a demonstrat că nu este el stăpânul”, este de părere Adrian Cionca, antreprenor.

Planul Urbanistic al Timişoarei a fost elaborat în mai 2002. SC Planewerk SRL din Cluj elaborează noul PUG. Contractul pentru noul PUG este de 450.000 de euro şi a fost încheiat în 2010.

Adrian Cionca are o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. A construit 1.400 de case şi apartamente. Adi spune că în lipsa unui PUG nou, oraşul se dezvoltă haotic.

„Cel puţin în materie de urbanism, unde consider că mă pricep, sau am contact zilnic, a demonstrat-o. A demonstrat prin faptul că n-avem PUG. Faptul că Primăria Timişoara nu are PUG este şi datorită lui. Eu, la mine în firmă, când îmi doresc cu adevărat să implementez ceva, mă ţin de capul subordonaţilor mei, până reuşesc să-i conving că trebuie să facem aia. Domnul Robu, nu doar 4, ci 8 ani de zile, nu a putut să implementeze o chestie pe care o putea face cu uşurinţă”, adaugă el.

PREZENŢA LA VOT 2020                                                                                                                                                                    

  • Timiş – 43,19% (272.801 alegători)                                                       
  • Timişoara – 33,9% (93.505 alegători)                                                   

PREZENŢA LA VOT 2020

  • 40,86% (253.755 alegători)
  • 28,34% (80.295 alegători)

 

  • Dominic Fritz (US-PLUS) – 49.191 voturi
  • Nicolae Robu(PNL) – 27.596 voturi
  • Voichiţa Lăzureanu (PSD) – 5.776 voturi
  • Marius Craina (Pro România) – 4.866 voturi

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici