Sectorul auto ceh va produce mai puţine vehicule în acest an. De ce au luat producătorii această decizie

Producătorii auto cehi vor produce în acest an cu un sfert de milion de maşini mai puţin decât se aşteptau, din cauza penuriei de cipuri, iar sectorul auto va pierde 200 de miliarde de coroane (9,14 miliarde de dolari) din vânzări, a declarat Asociaţia Industriei Auto (AutoSAP) citată de Reuters.

548 afișări
Imaginea articolului Sectorul auto ceh va produce mai puţine vehicule în acest an. De ce au luat producătorii această decizie

Sursa foto: profimedia

AutoSAP a precizat că producţia internă de autoturisme a scăzut cu 53,1% în septembrie, în ritm anual, la 56.157 de maşini.

Asociaţia a declarat că impactul lipsei de cipuri îl va depăşi pe cel al închiderilor din cauza pandemiei de anul trecut şi a cerut guvernului să activeze un program de ajutor creat în contextul pandemiei de coronavirus de anul trecut.

AutoSAP a declarat că producţia a crescut cu 2,9% în ritm anual cumulat în perioada ianuarie-septembrie, la 831.653 de maşini.

"Încă din august, producţia a fost afectată semnificativ de restricţiile de producţie, iar statistica din septembrie confirmă tendinţa negativă", a spus AutoSAP.

Cel mai mare producător din ţară, Skoda, din grupul Volkswagen, a declarat că va limita semnificativ sau va opri producţia la fabricile sale din Cehia începând de săptămâna viitoare, posibil până la sfârşitul anului.

Sectorul auto este coloana vertebrală a economiei cehe, având 180.000 de angajaţi, şi reprezintă un sfert din producţia industrială.

SAP a declarat că vor fi pierdute venituri de 120 de miliarde de coroane la producătorii de automobile şi alte 80 de miliarde la furnizorii de piese. Veniturile de 200 de miliarde de coroane echivalează cu aproximativ 3,3% din produsul intern brut nominal al ţării preconizat pentru acest an.

Ceilalţi producători de automobile cu fabrici de asamblare în Republica Cehă sunt Hyundai - care a fost cel mai puţin afectat de lipsa cipurilor - şi Toyota .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici