Volvo îşi aruncă maşinile din macara! Testele simulează un accident grav de circulaţie, cu o maşină din noua generaţie

  • Volvo a oferit 10 SUV-uri XC40 ca să fie aruncate de la 30 de metri înălţime
  • Căderea simulează un accident grav de circulaţie, cu o maşină din noua generaţie
  • Pompierii testează metode mai bune de scoatere a oamenilor din maşini avariate
1713 afișări
Imaginea articolului Volvo îşi aruncă maşinile din macara! Testele simulează un accident grav de circulaţie, cu o maşină din noua generaţie

Sursa foto: profimedia

Cei de la Volvo au început să-şi arunce maşinile de la înălţime, dintr-o macara. Dacă te întrebi ce i-a apucat, nu, nu e vorba de testele clasice de coliziune. În felul acesta încearcă să simuleze cât mai exact un accident grav în care e implicată o maşină şi să vină în ajutorul pomierilor de la descarcerare.

Hakan este investigator la Volvo şi îţi explică despre ce e vorba.

HAKAN GUSTAFSON, investigator Volvo: Astăzi vom arunca 10 maşini de la 30 de metri înălţime, dintr-o macara. Facem asta pentru că echipele de salvare de la serviciul de urgenţă trebuie să găsească noi metode să scoată oamenii din maşinile avariate sever în urma accidentelor.

Maşinile folosite în experiment nu sunt maşini vechi, scoase din uz, ci sunt SUV-uri XC40 noi-nouţe. Iar dacă ţi se strînge inima când vezi aceste imagini, gândeşte-te că e pentru o cauză nobilă. Jens e spacialist în descarcerare în cadrul serviciilor suedeze de urgenţă şi îţi spune de ce a fost necesar un asemenea sacrificiu.

JENS MOLIN, specialist descarcerare:  Problema pe care o avem la brigada de pompieri este că pentru antrenamentele obişnuite folosim maşini de la cimitirele de maşini, iar aceste maşini au 10-15-20 de ani vechime şi se comportă foarte diferit de maşinile de azi. 

HAKAN GUSTAFSON, investigator Volvo: Motivul pentru care lucrăm împreună este că avem acelaşi scop, să avem drumuri mai sigure. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici