Video ŞTIRILE OREI 12.00 | 2 septembrie 2019

MEDIAFAX vă prezintă principalele ştiri ale orei 12.00

218 afișări

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la OUG de modificare a Legii privind protecţia drepturilor persoanelor cu handicap. Instituţia susţine că modificările aduse afectează drepturile persoanelor cu handicap, existând o creştere a riscului de excluziune socială a acestei categorii.

Dan Barna a declarat că Alianţa USR-PLUS solicită din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după prezidenţiale. Dacian Cioloş a precizat că Guvernul Dăncilă a pierdut majoritatea în Legislativ.

STS elimină din Centrul unic 112 o angajată pentru că ar fi jignit o femeie de etnie romă. Instituţia condamna atitudinea şi limbajul angajatei şi anunţă că a demarat şi o cercetare privind modul de gestionare a apelului.

Două şcoli în reabilitare din Iaşi nu îşi deschid porţile în 9 septembrie. Peste 150 de copii ar trebui să meargă la şcoală în satul vecin, la zece kilometri. Consilierii locali nu au votat bugetul după ce primarul a fost condamnat la închisoare.

Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor şi încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiţionată. Termenul a fost stabilit pe 10 septembrie.

Premierul italian a declarat că se aşteaptă ca discuţiile privind formarea unui nou guvern să fie finalizate până miercuri. Conte a declarat că "situaţia politică" între formaţiunile politice Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat este "una pozitivă".

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici