15 pacienţi COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transferaţi de la Bucureşti în Moldova

  • 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS CoV-2, aflaţi în stare gravă, sunt transferaţi joi de la Bucureşti în Moldova.
  • Aceştia sunt mutaţi la mai multe spitale cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române.
  • În timpul zborului, pacienţii sunt însoţiţi de echipe medicale.
374 afișări
Imaginea articolului 15 pacienţi COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transferaţi de la Bucureşti în Moldova

15 pacienţi COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transferaţi de la Bucureşti în Moldova

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale anunţă că joi sunt pregătiţi să transporte din Bucureşti la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

O primă misiune este deja în desfăşurare. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Bacău - Iaşi, cinci pacienţi bolnavi de Covid19.

Următoarele zboruri încă nu au fost planificate, dar misiunile pot începe oricând. Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti din Bucureşti către aeroport se realizează cu trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici