Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extragerea unui doze suplimentare din flaconul de vaccin BioNTech-Pfizer. Schimbarea are efect imediat

  • Autorităţile de reglementare europene au aprobat ca din fiecare flacon de vaccin să fie extrase şase doze, ca urmare a unei cereri din partea companiilor care produc vaccinul.
  • Schimbarea vine cu efect imediat.
2191 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extragerea unui doze suplimentare din flaconul de vaccin BioNTech-Pfizer. Schimbarea are efect imediat

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extragerea unui doze suplimentare din flaconul de vaccin BioNTech-Pfizer. Schimbarea vine cu efect imediat

Ministerul Sănătăţii din Germania a declarat vineri că autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană au aprobat ca medicii să preleveze până la şase doze din fiecare flacon al vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech-Pfizer, relatează Deutsche Welle.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Hanno Kautz, a declarat reporterilor că schimbarea va intra în vigoare imediat, sporind numărul de doze cu 20%.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat luna trecută că a primit o cerere din partea companiilor de a permite extragerea mai mult de cinci doze dintr-un flacon.

Agenţia a precizat vineri că comitetul său pentru medicamente a recomandat actualizarea informaţiilor despre produs pentru a clarifica faptul că fiecare flacon conţine 6 doze.

Folosind seringi specifice, o doză suplimentară pe flacon poate fi obţinut în siguranţă, a explicat Angenţia Europeană într-un comunicat.

În întreaga UE, mulţi medici au prelevat deja şase doze din fiecare flacon. Practica este deja permisă oficial în SUA, Marea Britanie.

Tot astăzi Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul împotriva COVID-19, a declarat preşedinta Comisiei Europene.

Achiziţia va oferi UE aproape jumătate din producţia globală Pfizer/ BioNTech pentru 2021 .

Pfizer a declarat că poate produce până la 1,3 miliarde de doze în întreaga lume în acest an. Noul acord cu UE vine în plus faţă de o altă comandă pentru 300 de milioane de doze pe care blocul a convenit-o cu Pfizer şi partenerul german BioNTech în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici