Alertă de coronavirus la Galaţi. Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase

  • Persoanele au fost preluate de ambulanţele special echipate ale ISU Galaţi.
  • Cei trei pacienţi, care tuşesc şi au febră, au rămas internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.
  • Conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, sâmbătă, în judeţ sunt 224 de persoane izolate la domiciliu.
5992 afișări
Imaginea articolului Alertă de coronavirus la Galaţi. Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase

Alertă de coronavirus la Galaţi. Trei persoane, internate la Spitalul de Boli Infecţioase

Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar probe recoltate de la acestea au fost trimise la analize la Bucureşti. Două dintre persoane erau în izolare acasă şi au început să se simtă rău, iar a treia este un şofer de maxi-taxi, care face curse spre Otopeni.

Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar probe recoltate de la acestea au fost trimise la analize la Bucureşti. Două dintre persoane erau în izolare acasă şi au început să se simtă rău, iar a treia este un şofer de maxi-taxi, care face curse spre Otopeni.

Persoanele au fost preluate de ambulanţele special echipate ale ISU Galaţi şi au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş.

Două dintre aceste persoane se aflau în izolare la domiciliu, de 8 şi de 13 zile, după ce au venit din Italuia, şi au început să se simtă rău. Cea de-a treia persoană este un şofer de maxi taxi care face curse între Galaţi şi aeroportul Otopeni. El s-a prezentat singur la spital şi le-a spus medicilor că în urmă cu câteva zile a transportat mai mulţi oameni veniţi din Italia.

Cei trei pacienţi, care tuşesc şi au febră, au rămas internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

În contextul înmulţirii suspiciunilor de coronavirus, autorităţile judeţene au decis să apeleze la ajutorul inspectorilor ANAF. Aceştia lucrează împreună cu medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi la prelucrarea informatică a datelor cuprinse în chestionarele completate de persoanele care au venit, în ultima perioadă, din diverse zone ale lumii.

De asemenea, mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean Galaţi îi ajută pe specialiştii DSP la efectuarea triajului epidemiologic de la cele două puncte de trecere a frontierei din judeţ spre Republica Moldova.

Conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, sâmbătă, în judeţ sunt 224 de persoane izolate la domiciliu. În afara celor trei persoane aflate la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, mai sunt 4 oameni în centrele de carantină organizate de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici