Americanii se apropie de autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech

  • Statele Unite sunt cu un pas mai aproape de a avea un vaccin autorizat pentru utilizare, după ce un comitet de experţi din cadrul autorităţii de reglementare pentru medicamente şi alimente (FDA) a dat aviz pozitiv şi a recomandat autorizarea de urgenţă pentru serul Pfizer-BioNTech, potrivit FT.
  • Până acum, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat în Marea Britanie, Canada, Bahrain şi Arabia Saudită.
1097 afișări
Imaginea articolului Americanii se apropie de autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech

Americanii se apropie de autorizarea vaccinului Pfizer-BioNTech

Majoritatea oamenilor de ştiinţă din comitetul cu rol consultativ au fost de acord că beneficiile vaccinului depăşesc riscurile în cazul administrării persoanelor cu vârste de peste 16 ani. După o dezbatere parţial aprinsă, 17 membri ai comitetului au votat în favoarea acestei decizii, cu 4 voturi împotrivă şi o abţinere.

Votul duce vaccinul cu un pas mai aproape de autorizare, iar decizia finală de la FDA ar trebui să vină „în următoarele câteva zile”, conform declaraţiilor lui Marion Gruber, director al biroului de cercetare pentru vaccin din cadrul FDA.

Stephen Hahn, şeful FDA, a scris pe Twitter că angajaţii autorităţii de reglementare „simt responsabilitatea de a proceda cât mai repede posibil” în ceea ce priveşte autorizarea de urgenţă. Însă el a adăugat că „aceştia trebuie să ţină minte că treaba lor este să protejeze sănătatea publică şi să se asigure că orice vaccin autorizat se încadrează în standardele riguroase de siguranţă şi eficienţă”.

Până acum, vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat în Marea Britanie, Canada, Bahrain şi Arabia Saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici