Aproape 68% din personalul medical s-a vaccinat. În România sunt active 413 puncte de vaccinare

În România sunt active 413 puncte de vaccinare, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, potrivit căruia, în prima etapă de vaccinare s-au imunizat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile.

1421 afișări
Imaginea articolului Aproape 68% din personalul medical s-a vaccinat. În România sunt active 413 puncte de vaccinare

Potrivit autorităţilor responsabile de vaccinare, 168.705 persoane din totalul estimat de 250.000 s-au vaccinat în etapa întâi, ceea ce reprezintă 67,5%.

„Menţionăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecţia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicaţii de natură medicală şi nu se află în izolare”, transmit cei din Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie, când sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat.

De vineri, odată cu declanşarea activităţilor de vaccinare pentru populaţia aflată în Etapa a II-a, care se derulează în acelaşi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale şi rezidenţiale de la nivel naţional vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.

Potrivit CNCAV, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie, vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi şi doza de rapel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici