Aproximativ 4% din bolnavii de Covid-19 din Belgia sunt infectaţi cu o nouă tulpină. Varianta descoperită la Liege ar proveni din Africa

  • 4% din bolnavii de Covid-19 din Belgia sunt infectaţi cu o nouă tulpină.
  • Noua variantă de coronavirus a fost descoperită la Liege.
  • Tulpina a apărut în luna ianuarie şi pare a proveni din Africa, anunţă Aleph News.
925 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 4% din bolnavii de Covid-19 din Belgia sunt infectaţi cu o nouă tulpină. Varianta descoperită la Liege ar proveni din Africa

Sursa foto: profimedia

O nouă mutaţie a coronavirusului a fost detectată în Belgia de către cercetătorii de la Universitatea din Liège (ULiège) şi reprezintă, în prezent, aproximativ 4% din infecţiile din ţară, scrie Brussels Times.

Tulpina B.1.214 sau „Spike Insertion” a fost descoperită pentru prima dată în ianuarie anul acesta, iar răspândirea acesteia este monitorizată îndeaproape de cercetătorii de la ULiège şi KU Leuven, potrivit rapoartelor din Le Soir.

„Pentru moment, aproximativ 100 de pacienţi cu această variantă au fost identificaţi şi este nevoie de mult mai multe date pentru a cunoaşte efectele acestei noi tulpini. Dar putem vedea că aceasta creşte treptat în Belgia, în special la Bruxelles, Brabantul flamand şi Hainaut”, a declarat Vincent Bours, profesor de genetică umană şi şef al laboratorului de analiză şi secvenţiere Sars-Cov-2 la ULiège.

El a adăugat că această variantă a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, deoarece avea o „mutaţie care nu a fost aproape niciodată observată înainte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici