Autorităţile din Coreea de Nord susţin că virusul SARS CoV-2 a intrat în ţară, fiind purtat de vânt

Autorităţile din Coreea de Nord anunţă că au identificat sursa focarului de COVID şi susţin că virusul a intrat în ţară fiind purtat de vânt. De aceea, locuitorilor li s-a cerut să nu atingă obiecte străine, purtate de vânt, în apropierea graniţei cu Coreea de Sud.

363 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Coreea de Nord susţin că virusul SARS CoV-2 a intrat în ţară, fiind purtat de vânt

Autorităţile din Coreea de Nord susţin că virusul SARS CoV-2 a intrat în ţară, fiind purtat de vânt

Coreea de Nord susţine că a identificat sursa focarului de COVID: „lucruri străine" în apropierea graniţei cu Coreea de Sud, potrivit Sky News. De aceea, autorităţile nord-coreene îi avertizează pe cetăţeni să „fie vigilenţi la lucrurile străine care vin prin vânt şi alte fenomene climatice". Avertizarea apare în timp ce epidemia COVID-19 se răspândeşte în continuare în ţară.

„Se ştia că un soldat în vârstă de 18 ani, numit Kim, şi un copil de grădiniţă de cinci ani, numit Wi, au intrat în contact cu lucruri străine pe un deal din jurul cazărmii şi al cartierelor rezidenţiale din Ipho-ri la începutul lunii aprilie", au relatat jurnaliştii nord-coreeni de la KCNA.

Cei doi au avut simptome şi ulterior au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Ipho-ri se află pe coasta de est, în apropiere de graniţa cu Coreea de Sud.

„Rezultatele investigaţiei au arătat că mai multe persoane care au venit din zona Ipho-ri, din comitatul Kumgang, din provincia Kangwon în capitală la jumătatea lunii aprilie au avut febră, iar în rândul contacţilor lor a fost observată o creştere bruscă a cazurilor de febră", a adăugat KCNA.

Dezertorii nord-coreeni şi activiştii sud-coreeni obişnuiesc să zboare cu baloane peste graniţa puternic păzită, transportând pliante şi ajutoare umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici