Braşov - la limita pragului de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori. Află deciziile celor din HoReCa

  • Bucureşti atinge 1,9 cazuri la mia de locuitori
  • Pragul de 1.5 este depăşit şi de Vaslui, Vâlcea, Ilfov şi Teleorman
  • Dacă se vor închide din nou restaurantele în Braşov, mai mulţi patroni se aşteaptă la faliment
6388 afișări
Imaginea articolului Braşov - la limita pragului de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori. Află deciziile celor din HoReCa

Sursa foto: Mediafaxfoto

Astăzi o să aflăm dacă se închid iar restaurantele. Din fericire, decizia care se va lua nu va fi valabilă peste tot în ţară, ci doar în localităţile cu număr mare de îmbolnăviri.

Bucureşti atinge 1,9 cazuri la mia de locuitori. Pragul de 1.5 este depăşit şi de Vaslui, Vâlcea, Ilfov şi Teleorman. În această situaţie, Centrele pentru Situaţii de Urgenţă vor analiza aceste cazuri, şi până diseară vom afla dacă vor fi închise restaurantele din oraşele mari sau doar diverse localuri din comunele unde sunt focare Covid.

Braşovul e pe locul 3 ca număr de îmbolnăviri. În ultimele 7 zile, au fost înregistrare 63 cazuri noi/ zi.

Cei de la HoReCa zic că nu au fost nevoiţi să facă anchete epidemiologice şi că abia au început să se bucure de ceva profit. Weekend-ul trecut au avut cel mai mare profit de până acum, aşa că ar fi un şoc emoţional şi financiar să fie din nou închişi.

Conform celor de la Breasla Cârciumarilor, unii vor intra clar în faliment dacă vor fi iar închişi.

Ca back-up, unii patroni se vor orienta spre a livra la domiciliu, iar alţii vor investi în sisteme de încălzire pe care le vor pune pe terase, pentru a prelungi puţin sezonul - în Braşov însă e puţin complicat, pentru că seara e foarte frig.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici