CORONAVIRUS în lume 23 noiembrie. OMS prezice un al treilea val al pandemiei de COVID. / Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Stephane Bancel, CEO Moderna, rupe tăcerea. / SUA anunţă când va începe vaccinarea

  • Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a emis o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi al Regeneron Pharmaceuticals Inc pentru COVID-19.
  • Un reprezentant special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) COVID-19 a prezis un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021.
  • Franţa va începe să ridice restricţiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare.
  • 28.337 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Italia în ultimele 24 de ore.
  • Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie.
1232 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS în lume 23 noiembrie.  OMS prezice un al treilea val al pandemiei de COVID. / Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Stephane Bancel, CEO Moderna, rupe tăcerea. / SUA anunţă când va începe vaccinarea

Autorităţile americane autorizează de urgenţă tratamentul Regeneron cu anticorpi pentru COVID-19 

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creaţi de corpul uman pentru combaterea infecţiilor.

Compania a declarat că se aşteaptă să aibă gata tratamentul REGEN-COV2 pentru aproximativ 80.000 de pacienţi până la sfârşitul acestei luni, pentru aproximativ 200.000 de pacienţi până în prima săptămână a lunii ianuarie şi pentru aproximativ 300.000 de pacienţi în total până la sfârşitul lunii ianuarie.

OMS prezice un al treilea val al pandemiei de COVID şi trage de ureche Europa, pentru un răspuns „incomplet”

Un reprezentant special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) COVID-19 a prezis un al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021, dacă guvernele repetă ceea ce el a apreciat că reprezintă un eşec în a face ceea ce era necesar pentru a preveni valul doi, relatează Reuters.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control", spune David Nabarro, OMS, într-un interviu acordat ziarelor elveţiene.

„Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

Franţa va începe un program de relaxare a restricţiilor, în trei paşi

Franţa va începe să ridice restricţiile pentru limitarea coronavirusului în săptămânile următoare, desfăşurând procesul în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a pandemiei, a declarat duminică guvernul, citat de Reuters.

Marţi, preşedintele Emmanuel Macron va ţine un discurs despre situaţia virusului şi ar putea anunţa o relaxare parţială a restricţiilor care au fost în vigoare de la 30 octombrie.

Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Stephane Bancel, CEO Moderna, rupe tăcerea

Dacă te întrebai cât va costa vaccinul contra Covid-19, îţi spune Stephane Bancel. Compania lui a trecut a treia fază a studiilor clinice.
 
Cu o eficienţă de 94.5%, vaccinul dezvoltat de compania Moderna a fost al doilea care a depăşit aşteptările. Iar şeful companiei a anunţat că preţul pentru guvernele ţărilor care doresc vaccinul va fi între 25 şi 37 de dolari pentru o doză. Costul final e decis în funcţie de volumul comandat.

Scad cazurile noi şi decesele asociate noului coronavirus în Italia. Creşte numărul persoanelor din ATI

O nouă zi de scădere a contaminărilor noi şi a deceselor asociate coronavirusului în Italia. Dar a crescut din nou numărul bolnavilor în stare gravă.

28.337 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Italia în ultimele 24 de ore, cu aproape 6.000 mai puţin decât sâmbătă.

Numărul total de persoane infectate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.408.868, conform ANSA.

SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.
 
Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului, dacă toate decurg conform planului.  
 
Planul nostru este să putem transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie,” a declarat duminică la CNN Moncef Slaoui, un înalt oficial al operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri, preluat de Le Figaro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici