Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 august. Elveţienii au constatat că 69% dintre cele mai recente îmbolnăviri au ca sursă principală barurile şi restaurantele

  • Elveţia: Două din trei infecţii cu COVID-19 sunt depistate în cluburi sau restaurante
  • Doi pasageri britanici ai unui zbor către Ibiza au fost încăieraţi de ceilalţi pentru că nu au purtat mască
  • Singapore le impune călătorilor care intră în ţară să poarte un dispozitiv de urmărire COVID.
  • Danang, Vietnam, vrea să testeze toţi locuitorii oraşului
2496 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 3 august. Elveţienii au constatat că 69% dintre cele mai recente îmbolnăviri au ca sursă principală barurile şi restaurantele

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 august. Aroape 18 milioane de îmbolnăviri, la nivel global

Elveţia: Două din trei infecţii cu COVID-19 sunt depistate în cluburi sau restaurante

  • 69% din noile îmbolnăviri cu coronavirus din Elveţia provin de la adunări din cluburi, baruri şi restaurante, relatează The Local.
  • Un studiu al oficialilor elveţieni arată că 42% dintre îmbolnăvirile din ultimele două săptămâni au fost depistate în cluburile de noapte, în timp ce 27% dintre cazuri au avut ca sursă barurile şi restaurantele. 

Încăierare într-un avion din cauza nepurtării măştii

  • Doi pasageri ai unui zbor din Amsterdam spre Ibiza au refuzat să poarte mască atunci când au urcat în avion. Britanicii au fost asaltaţi de pasagerii avionului şi imobilizaţi de aceştia, relatează Independent. „Doi pasageri nepoliticoşi au refuzat să poarte masca şi i-au deranjat pe ceilaţi călători ddin avion, ba chiar i-au abuzat fizic şi verbal. Pilotul a informat autorităţile locale, iar cei doi britanici au fost arestaţi la sosire”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene.

Singapore le impune călătorilor care intră în ţară să poarte un dispozitiv de urmărire COVID

  • Autorităţile din Singapore impun călătorilor care intră în ţară să poarte un dispozitiv COVID: aceştia vor fi monitorizaţi pentru ca oficialii să se asigure că persoanele în cauză respectă izolarea la domiciliu, relatează The Guardian.
  • „Începând cu 11 august, dispozitivele pentru călătorii care intră în Singapore, inclusiv cetăţeni sau rezidenţi, vor fi disponibile. Vom selecta, astfel, persoanele care pot fi ţinute în izolare la domiciliu”, au spus autorităţile.

43 de cazuri noi de COVID-19 în China

  • 28 dintre cele 43 de cazuri au fost depistate în Xinjiang, relatează The Guardian. 
  • Numărul total de morţi a rămas neschimbat: 4.634. Chinezii nu au avut decese noi.

Pasagerii şi personalul de pe două vase de croazieră, infectaţi cu COVID-19

  • După câteva săptămâni în care s-au redeschis vacanţele pe vasele de croazieră, două astfel de vase au fost lovite de coronavirus, în Arctic şi Pacific.
  • Pe una dintre nave au fost depistate 40 de persoane infectate, relatează The Guardian.
  • 36 dintre aceştia făceau parte din personalul vasului, iar 4 dintre ei erau pasageri, relatează CNN.
  • Imediat ce patru persoane din echipa vasului au acuzat simptome ale bolii, toţi cei de pe vas, 158 de persoane, au fost testaţi. 

Noua Zeelandă raportează 2 noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus

  • Luni, autorităţile din Noua Zeelandă au depistat două noi cazuri de COVID-19, ambele persoane fiind călători care s-au întors în ţară. 
  • Este vorba despre un adolescent care s-a întors din America şi un bărbat de 20 de ani care a venit din Elveţia. 
  • Totatul de cazuri raportat în Noua Zeelandă este de 1.217, cu un număr de 22 de decese, relatează The Guardian.

Danang, Vietnam, vrea să testeze toţi locuitorii oraşului

  • Oficialii din Vietnam au anunţat în cursul zilei de sâmbătă că plănuiesc că testeze toţi locuitorii, adică 1.1 milioane de persoane, relatează The Guardian. 
  • Decizia vine în urma unui focar de infecţie de 40 de persoane, apărut în oraş. 

Cazurile de COVID-19 din America, din luna iulie, de două ori mai mult peste orice record anterior

  • În luna iulie, americanii au raportat un total de 1.87 de milioane de cazuri de coronavirus, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât în aprilie, când SUA înregistra un total de 860.000 de cazuri - luna cu un total record de îmbolnăviri.

Cehia include România pe lista roşie. Ce trebuie să facă românii care vor să intre în ţară

Rusia deschide cinematografele şi reia zborurile internaţionale, după patru luni de restricţii

Guvernul Germaniei critică protestele anticoronavirus, soldate cu rănirea a zeci de poliţişti

  • Guvernul de la Berlin a criticat, duminică, protestele anticoronavirus, în contextul în care nu au fost respectate normele minime antiepidemice, iar zeci de agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări sporadice cu demonstranţii, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Singura frontieră deschisă spre Grecia, blocată de protestatarii bulgari

  • Singurul punct de trecere al frontierei spre Grecia a fost blocat de protestatari. Dacă până acum timpul de aşteptare la Kulata-Promachonas era de mai bine de patru ore şi se formau cozi kilometrice, acum protestatarii dau voie să se treacă după bunul plac.

În Victoria, Australia, s-a anunţat etapa 4 a izolării şi „stare de calamitate naturală”

  • Daniel Andrews, Premierul Victoriei, a anunţat că statul se confruntă cu 671 de noi cazuri de coronavirus şi 7 decese noi, relatează The Guardian. 
  • Autorităţile au anunţat etapa 4 a procesului de izolare şi carantină, iar Premierul numeşte situaţia actuală „stare de calamitate naturală”. 
  • „În primul rând, începând cu ora 18:00, am să declar „stare de calamitate naturală” în Victoria. O situaţie care se adaugă la starea de uergenţă în care ne aflăm în prezent. Asta înseamnă că poliţia şi alte autorităţi vor avea o serie de competenţe suplimentare. Putem suspenda o serie de activităţi ale parlamentului pentru a ne asigura că ducem la bun sfârşit această situaţie. Regulile nu vor putea fi încălcate”, a transmis Daniel Andrews. Acesta a mai anunţat că, începând de miercuri, elevii vor învăţa de acasă, iar restricţiile vor dura până pe 13 septembrie 2020.

Autorităţile din Victoria, Australia, pregătesc mai multe restricţii pentru următoarea perioadă

  • Liderul opoziţiei, Anthony Albanese, a declarat că „Locuitorii statului Victoria vor avea de suportat şi mai multe restricţii în săptămânile ce urmează”.  

Un membru al tribunalului din Toronto a fost testat pozitiv pentru COVID-19

  • Ministerul Justiţiei a transmis într-o declaraţie că oficialul s-ar fi infectat într-un restaurant din Australia. Autorităţile dezinfectează clădirea tribunalului în cursul zilei de azi. 
„Persoana a fost prezentă în clădirea tribunalului în cursul zilei de 27 de iulie, iar rezultatul pozitiv al testului a fost anunţat pe 1 august, seara. Ca măsură de precauţie, în cursul zilei de azi, duminică, instituţia va fi curăţată şi dezinfectată. Persoana în cauză s-ar fi infectat într-un restaurant din Australia”, se arată în comunicatul Ministerului de Justiţie. 

Teritoriul Capitalei Australiene nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19 în 24 de ore

  • Guvernul a transmis următoarea declaraţie: „Nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă că totalul numărului de îmbolnăviri din Teritoriul Capitalei Australiene este tot de 113 persoane. Aici nu se află niciun caz activ”. 

New South Wales raportează 12 cazuri noi de coronavirus

  • Statul australian New South Wales a raportat 12 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 în 24 de ore, relatează The Guardian. 
Una dintre persoane era plasată în carantină într-un hotel dedicat. 

O echipă de 60 de medici va ajunge în Hong Kong pentru a ajuta la testarea în masă pentru COVID-19

  • 7 medici din echipa de 60 de cadre medicale vor ajunge în Hong Kong în cursul zilei de duminică, relatează The Guardian.
  • Aceştia se vor implica activ în procesul de testare în masă pentru coronavirus. 
 
Unele cadre medicale vin din spitale publice din Guangdong, iar 6 dintre aceştia fac parte dintr-o echipă specială din Wuhan, acolo unde a apărut pentru prima oară virusul.
 
Presa nu are voie la Convenţia Naţională Republicană unde Donald Trump va fi nominalizat, din nou, drept candidat la prezidenţiale
 
  • Din cauza măsurilor de siguranţă şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, presa nu va avea acces la convenţie, a anunţat un purtător de cuvânt de la Casa Albă. 
Deşi convenţiile la care se anunţă candidaţii la prezidenţiale sunt „mină de aur” pentru presă, iar candidaţii caută să atragă atenţia votanţilor, oferindu-le motive pentru care ar trebui să fie aleşi, aceasta ar putea fi prima convenţie din istorie la care presa nu participă, relatează The Guardian.

Un oraş va testa peste 1,1 milioane de oameni, după apariţia primelor cazuri din ultimele luni

  • Oraşul vietnamez Danang intenţionează să testeze pentru coronavirus întreaga populaţie de 1,1 milioane de persoane.
  • 40 de cazuri noi au fost raportate, ducând totatlul infecţiilor la 586, cu trei decese

Al doilea deces cauzat de coronavirus, în Vietnam

  • În cursul zilei de ieri a fost raportat primul deces din istoria Vietnamului, în contextul pandemiei. Azi, autorităţile confirmă al doilea deces, relatează The Guardian.După 99 de zile în care Vietnamul nu mai raportase niciun caz nou de îmbolnăvire cu COVID-19, oficialii se confruntă cu un nou focar de infecţie şi al doilea deces. Cei doi bărbaţi au murit într-un spital din Da Nang, un oraş vietnamez în care au fost înregistrate peste 100 de îmbolnăviri în ultimele 7 zile.

Bolsonaro le transmite brazilienilor că toţi vor fi infectaţi cu COVID-19, la un moment dat

  • Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, le-a transmis brazilienilor vineri că ar trebui să se obişnuiască cu ideea infectării: „Din nefericire, cred că fiecare dintre voi va fi infectat cu coronavirus la un moment da. De ce vă este frică? Înfruntaţi-l”.În Brazilia, numărul total de decese a ajuns la 92.475, relatează The Guardian. 

SUA încheie un contract de 2.1 miliarde de dolari pentru achiziţia a 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19

  • Companiile farmaceutice Sanofi şi GSK au semnat un contract de 2.1 miliarde de dolari cu SUA pentru vaccinul COVID-19, relatează The Washington Post. Este cel mai mare contract pe care Guvernul american l-a încheiat până acum şi presupune livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin pentru americani.

Slovenia instituie carantină pentru români

  • România nu mai apare pe "lista verde" publicată de autorităţile slovene, astfel că persoanele ce ajung în Slovenia din ţara noastră trebuie să se izoleze, timp de 14 zile, la hotel sau în altă locaţie desemnată. Măsura a intrat de azi în vigoare şi este valabilă şi pentru persoanele venite din Bulgaria, Luxemburg şi câteva regiuni ale Spaniei, printre altele.    

AstraZeneca primeşte protecţie guvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vaccinul pentru COVID-19 va avea efecte secundare

  • AstraZeneca, producătorul vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de Oxford, a primit protecţie gurvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vor exista efecte secundare. În timp ce 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregatesc să imunizeze milioane de persoane după ce vor dovedi că acesta va da randament, s-a pus întrebarea cine va plăti eventualele cereri de compensaţii în cazul în care vor apărea diverse efecte adverse. 

Italienii extind carantina pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până pe 9 august

Acord CE-Sanofi. România şi celelalte state UE au undă verde pentru achiziţionarea unui vaccin anti-COVID

Cazurile globale de Covid-19 au depăşit numărul de 17,4 milioane

  • Numărul cazurilor globale de coronavirus este de 17,476,105, potrivit tracker-ului universităţii Johns Hopkins.

Primele cinci ţări cu cele mai multe infecţii raportate în ultimele 24 de ore:

  1. Statele Unite - 4.487.987
  2. Brazilia - 2.610.102
  3. India - 1.582.028
  4. Rusia - 832.993
  5. Africa de Sud - 482.169

China raportează peste 100 de cazuri noi de Covid-19 pentru a treia zi la rând

  • China a înregistrat 127 de cazuri noi de coronavirus, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate, vineri dimineaţă.Printre noile cazuri, 123 au fost transmise local, 112 fiind confirmate în extremitatea vestică a Xinjiangului, iar restul în provincia de nord-est Liaoning.

Statul australian Victoria depăşeşte numărul 10.000 de cazuri Covid-19

  • Statul australian Victoria a raportat vineri 672 de cazuri noi de coronavirus şi opt decese, potrivit premierului de stat Daniel Andrews. Numărul total de infecţii din Victoria, al doilea stat cel mai populat din Australia, se ridică acum la 10.577, cu 112 decese, potrivit lui Andrews, scrie CNN.

Coronavirus: Mexic, a treia cea mai afectată ţară 

  • În ultimele 24 de ore, Mexicul a înregistrat 639 de noi decese de coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate de contaminare a ajuns joi la 416.179, în creştere cu 7.730 faţă de miercuri, potrivit autorităţilor. Astfel, Mexicul depăşeşte Marea Britanie la numărul de morţi Covid-19.

Vietnam raportează 45 de cazuri noi în Danang

  • Vietnam a raportat 45 de noi infecţii cu coronavirus în oraşul Danang, marcând cel mai mare salt de cazuri. Ministerul Sănătăţii a trimis mai mulţi experţi în sănătate în centrul oraşului pentru a combate focarul. Cazurile recent confirmate în Danang au ridicat numărul total de infecţii în Vietnam la 509, fără decese.

Soţia preşedintelui brazilian şi un ministru, testaţi pozitiv pentru COVID-19

  • Soţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro şi unul dintre miniştrii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit unui comunicat oficial difuzat joi, scrie Reuters.Asta se întâmplă la doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a declarat că a fost testat negativ după săptămâni de carantină.

CORONAVIRUS ÎN LUME

 

 

  • Economia Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea, din cauza crizei pandemiei de COVID-19. Se înregistrează, astfel, cea mai mare scădere din perioada postbelică. 

 

 

  • Suedia a avut o abordare total diferită faţă de cea a unor ţări precum Norvegia, Danemarca sau Finlanda, în privinţa gestionării crizei Covid-19. Funcţionează până la urmă strategia Suediei? Cât de aproape este de imunitatea de grup? Care este bilanţul deceselor în Suedia

La vremuri disperate, măsuri disperate

 

Printre principalele motive enumerate de respondenţi se află pierderea jobului sau teama de a contracta virusul
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici