COVID-19. Tătaru anunţă că România va achiziţiona săptămâna viitoare încă un milion de teste antigen

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că cele 43.000 de teste antigen vor ajunge joi şi vineri în Unităţile de Primiri Urgenţe, iar pentru săptămâna viitoare este în evaluare achiziţia a încă un milion de teste.

2071 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Tătaru anunţă că România va achiziţiona săptămâna viitoare încă un milion de teste antigen

COVID-19. Tătaru anunţă că România va achiziţiona săptămâna viitoare încă un milion de teste antigen

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că testele antigen vor ajunge joi şi vineri în Urgenţele din ţară.

„Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum menţiona un barometru, foarte important este prezenţa şi formatarea Unităţilor de Primiri Urgenţe. Aceste 43.000 de teste în primă fază vor fi distribuite Unităţilor de Primiri Urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste UPU-uri şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID”, a spus Tătaru.

Tătaru a precizat că urmează să ajungă şi alte teste antigen în România.

„Avem în această săptămână, cred că pe 5 vor fi distribuite. Pe 5 sau 6 vor fi distribuite în UPU-uri, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija. După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 milioane de euro”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici