După Germania, o altă ţară a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani

  • Suedia a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani,
  • Autorităţile suedeze s-au bazat pe noile studii britanice.
  • Germania şi Belgia au făcut acelaşi lucru, în timp ce Franţa a extins vaccinarea cu serul AstraZeneca la vârstnici de 65-75 de ani cu comorbidităţi.
821 afișări
Imaginea articolului După Germania, o altă ţară a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele de peste 65 de ani

Foto: Profimedia

Autorităţile suedeze din domeniul sănitar, au extins, joi 4 martie, recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pe baza noilor studii britanice, notează Le Figaro.
 
Suedia nu a recomandat până acum acest vaccin persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, susţinând că datele ştiinţifice ale laboratorului anglo-suedez nu erau suficiente.
 
”Acum, trei mari studii efectuate în Regatul Unit arată că vaccinul AstraZeneca are un efect protector bun, chiar şi pentru persoanele cu vârsta peste 80 de ani, şi că eficienţa este comparabilă cu cea oferită de alte seruri aprobate,” indică autoritatea de Sănătate Publică din Suedia.
 
De asemenea, Germania, joi, şi Belgia, miercuri, au făcut acelaşi lucru, în timp ce Franţa a extins vaccinarea cu serul AstraZeneca la vârstnici de 65-75 de ani cu comorbidităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici