Echipa OMS, în drum spre China pentru investigarea originii coronavirusului. Oficialii chinezi nu au finalizat încă permisele necesare: ”Sunt foarte dezamăgit”

  • Echipa OMS responsabilă cu investigarea originii pandemiei Covid-19 în China este în drum spre ţara asiatică.
  • Şeful OMS a spus că oficialii chinezi nu au finalizat încă permisele necesare pentru sosirea echipei în această ţară.
  • Şeful OMS: ”Sunt foarte dezamăgit.”
1333 afișări
Imaginea articolului Echipa OMS, în drum spre China pentru investigarea originii coronavirusului. Oficialii chinezi nu au finalizat încă permisele necesare: ”Sunt foarte dezamăgit”
Echipa OMS responsabilă cu investigarea originii pandemiei Covid-19 în China este în drum spre ţara asiatică, dar nu a primit toate autorizaţiile necesare, a anunţat marţi şeful agenţiei ONU, spunând că este „foarte dezamăgit,” notează Le Figaro.
  
„Astăzi am aflat că oficialii chinezi nu au finalizat încă permisele necesare pentru sosirea echipei în China. Sunt foarte dezamăgit de această veste, deoarece doi membri şi-au început deja călătoria,” a declarat reporterilor Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 
"Am fost în contact cu înalţi oficiali chinezi şi am precizat încă o dată că misiunea este o prioritate pentru OMS", a adăugat acesta.
 
Membrii echipei internaţionale au plecat către China, ţara în care a fost raportat primul focar de coronavirus, şi urmau să înceapă să lucreze marţi.
 
Mike Ryan, şeful departamentului de urgenţă al OMS, a declarat că agenţia cu sediul la Geneva le-a vorbit oficialilor chinezi despre importanţa misiunii.
 
"Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă logistică şi birocratică care poate fi rezolvată foarte repede," a spus Ryan. 
 
China a respins criticile referitoare la gestionarea primelor cazuri apărute la sfârşitul anului 2019, deşi mai mulţi şefi de stat, dar mai ales preşedintele Donald Trump, au pus la îndoială acţiunile Beijingului în timpul focarului.
 
Washingtonul, care a anunţat că vrea să părăsească OMS, a cerut o anchetă „transparentă” şi a criticat condiţiile în care experţii chinezi au efectuat prima fază a cercetării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici