Eşti testat pozitiv pentru COVID - primeşti 1.386 de euro. Campanie controversată pentru promovarea testării

Locuitorii oraşului Harbin sunt îndemnaţi a se testa, prin introducerea unei noi oferte. Încercând a-i identifica mai rapid pe toţi cei infectaţi, autorităţile au propus introducerea unei recompense de 10.000 de yuani, echivalentula 1.386 de euro, pentru fiecare persoană depistată pozitiv cu COVID-19.

3281 afișări
Imaginea articolului Eşti testat pozitiv pentru COVID - primeşti 1.386 de euro. Campanie controversată pentru promovarea testării

Eşti testat pozitiv pentru COVID - primeşti 1.386 de euro. Campanie controversată pentru promovarea testării

Autorităţile, care urmăresc să blocheze toate canalele de transmitere a virusului, au introdus această "ofertă", în urma detectării a 3 cazuri noi corelate cu focarul izbucnit în oraşul Manzhouli, din provincia învecinată, Mongolia Interioară. Manzhouli a acumulat deja peste 185 de cazuri active de COVID.

Pentru promovarea acestei campanii, a fost introdus haştagul „Harbin va recompensa cu 10.000 de yuani persoanelor care efectuează un test şi au un rezultat pozitiv”, pe reţeaua Weibo.

Haştagul a strâns peste 100 de milioane de vizualizări, însă nu toată lumea a înţeles ce se întâmplă. Proiectul nu fost întâmpinat cu etuziasm de toată lumea. Există şi voci critice ce spun că testarea ar trebui să fie un act de responsabilitate civică şi nu ar trebui să fie recompensat.

În nota pandemică, autorităţile oraşului au introdus restricţii noi, printre care evitarea deplasărilor şi închiderea temporară a locurilor cu afluenţă mare de public asemenea teatrelor, cinematografelor sau cluburilor. În plus, farmaciilor le este interzis să vândă medicamente/antibiotice împotriva răcelii, astfel încât, cumpărătorii care vor prezenta „simptome suspecte” să fie raportaţi imediat.

În această perioadă, China menţine politica zero împotriva virusului. Autorităţile locale au restricţionat deplasările şi au organizat testări în masă, în rândul unei întregi arii în care se depistează cazuri pozitive.

Conform Comisiei Naţionale de Sănătate, de la începutul pandemiei şi până în prezent, s-au infectat în total 98.897 de persoane, dintre care 93.355 au depăşit boala, iar 4.636 de persoane au decedat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici