Experiment în Ucraina. Campanie agresivă de vaccinare a tuturor locuitorilor unui oraş

Un experiment din Ucraina care a urmărit o campanie agresivă de vaccinare a majorităţii locuitorilor unui mic oraş a dat rezultatele scontate: rate foarte mici de infectare şi nicio spitalizare Covid-19.

2798 afișări
Imaginea articolului Experiment în Ucraina. Campanie agresivă de vaccinare a tuturor locuitorilor unui oraş

Experiment în Ucraina. Campanie agresivă de vaccinare a tuturor locuitorilor unui oraş

În aprilie, când Ucraina era încă în criză de vaccinuri, doar anumite categorii de populaţie, precum profesorii şi medicii, s-au putut vaccina, conform World News Era.

Ministerul Sănătăţii a făcut o excepţie pentru oraşul Morshyn din vestul Ucrainei, permiţând autorităţilor sanitare locale să încerce să îi vaccineze pe toţi cei 6.000 de locuitori.

Morshyn a fost ales în parte pentru că economia sa, care depinde de turismul în staţiunile balneare şi spa, s-a închis practic din cauza pandemiei şi pentru că s-a crezut că oamenii vor fi receptivi la vaccinare pentru a-şi putea relua activitatea.

Planul a fost de a administra cel puţin o doză de vaccin pentru 70 la sută din populaţie într-o lună. Dar, în ciuda stimulentului economic, neîncrederea în vaccinuri a reprezentat un obstacol. La nivel naţional, 56 la sută dintre ucraineni încă spun că nu se vor vaccina.

Autorităţile din Morshyn au trecut la ofensivă.

„Ne-am dat seama că trebuie să chemăm fiecare persoană în parte", a declarat Dr. Henadiy Yukshynsky, medicul-şef al oraşului, într-un interviu acordat presei locale: „Am creat cinci echipe speciale care au sunat oamenii şi au explicat tuturor necesitatea vaccinării".

Autorităţile locale au afişat panouri publicitare, au montat corturi, au realizat videoclipuri şi pliante care pledează pentru vaccinare.

În cele din urmă, a fost nevoie de două luni pentru a vaccina 72% dintre locuitorii oraşului, mult mai mult decât rata de 16% la nivel naţional din Ucraina, care este cea mai scăzută din Europa.

În întreaga ţară, infecţiile şi spitalizările sunt în creştere, cu o medie de 21.364 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână. Rata mortalităţii în Ucraina este mai mare acum decât în timpul primului val, cu o medie de 538 de decese pe zi. Panica începe să se instaleze, iar mai multe zone ale ţării au fost desemnate „zone roşii" şi plasate sub izolare parţială.

În Morshyn, însă, viaţa merge înainte. Oraşul nu are niciun pacient spitalizat cu Covid-19 şi are doar 19 cazuri de infecţii, dintre care 15 la persoane care nu au fost vaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici