ISIS le cere adepţilor săi să evite Europa în perioada pandemiei de coronavirus

  • Gruparea Stat Islamic (ISIS) le cere adepţilor săi să evite Europa în perioada pandemiei
  • Organizaţia teroristă le recomandă adepţilor să respecte regulile de igienă
  • ISIS le cere membrilor care cred că ar putea fi infectaţi să evite zonele controlate de grupare
1215 afișări
Imaginea articolului ISIS le cere adepţilor săi să evite Europa în perioada pandemiei de coronavirus

ISIS le cere adepţilor săi să evite Europa în perioada pandemiei de coronavirus

Gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) şi-a avertizat membrii să nu călătorească în Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus, informează Politico. În ultima ediţie a newsletter-ului grupării, organizaţia, care de obicei îşi îndeamnă adepţii să organizeze atentate teroriste în Occident, le recomandă membrilor „să stea departe de epidemie” în această perioadă.

Organizaţia teroristă oferă şi sfaturi prin care militanţii să evite răspândirea pandemiei. Membrii ISIS sunt sfătuiţi să îşi acopere gura atunci când strănută şi să se spele frecvent pe mâini. „Puneţi-vă încrederea în Dumnezeu şi căutaţi ajutor la El”, se arată în document.

Totodată, ISIS le cere adepţilor săi ca în cazul în care bănuiesc că au fost infectaţi cu Covid-19 să nu intre în teritoriile controlate de grupare pentru a le proteja sănătatea combatanţilor din acele regiuni.

Până acum au fost raportate doar câteva cazuri de infecţii cu coronavirus în ţările africane unde ISIS mai controlează teritorii, iar din cauza războaielor, este imposibil de determinat dacă există cazuri de infectare în Siria şi Yemen. Cu toate acestea, numeroase cazuri au fost deja confirmate în ţări pe care ISIS le consideră parte a aşa-numitului său califat, printre care Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak şi Filipine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici