Lockdown în Franţa. În Paris şi în 16 departamente vor fi impuse restricţii dure: Întreprinderile neesenţiale se vor închide şi circlulaţia va fi restricţionată

  • Premierul francez Jean Castex a anunţat joi un lockdown parţial de o lună pentru Paris şi alte regiuni ale ţării, începând de vineri.
  • Şcolile, magazinele esenţiale şi librăriile vor rămâne deschise.
  • Franţa a înregistrat un record de pacienţi la ATI.
1462 afișări
Imaginea articolului Lockdown în Franţa. În Paris şi în 16 departamente vor fi impuse restricţii dure: Întreprinderile neesenţiale se vor închide şi circlulaţia va fi restricţionată

Lockdown în Franţa. În Paris şi mai multe regiuni din ţară vor fi impuse restricţii dure: Întreprinderile neesenţiale se vor închide şi circlulaţia va fi restricţionată

Castex a declarat că noile restricţii vor intra în vigoare de vineri seară şi vor dura patru săptămâni. Ele vor viza Parisul şi 16 departamente: opt departamente în Île-de-France, cinci departamente în Hauts-de-France, Alpes-Maritimes, Seine-Maritimes şi Eure ”.

În Île-de-France rata de incidenţă a ajuns la 4,46 la mie, iar în Hauts-de-France, la 3,81 la mie.

În timp ce întreprinderile neesenţiale se vor închide şi circlulaţia va fi restricţionate în regiunile afectate, şcolile vor rămâne deschise şi exerciţiile în aer liber sunt permise până la 10 kilometri de casă, a spus el. Telemunca va fi obligatorie unde este posibilă în cel puţin 4 din 5 zile din săptămână.

Circulaţia în întreaga Franţa va fi restricţionată de la ora 19:00 până la ora 6:00.

Epidemia Covid-19 în Franţa este în creştere în mod clar, a spus Castex.

"Din ce în ce mai mult, acest lucru arată ca un al treilea val", adăugat el în conferinţa de presă.

Anunţul se încadrează în săptămâna aniversării de un an primei carantine naţionale din Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron a făcut anunţul pe 16 martie 2020, iar blocarea a intrat în vigoare la prânz pe 17 martie 2020 şi s-a încheiat 55 de zile mai târziu, pe 10 mai. Al doilea lockdown al Franţei a avut loc în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici