Ludovic Orban explică de ce a scăzut numărul de teste

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că numărul de teste pentru depistarea SARS-CoV-2 a scăzut pentru că au fost patru zile libere, dar statisticile ne arată că numărul cazurilor este în scădere, iar rata de incidenţă este mai mică decât luna trecută.

2169 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban explică de ce a scăzut numărul de teste

Ludovic Orban explică de ce a scăzut numărul de teste

Orban a declarat, la Digi 24, că de regulă se fac mai puţine teste în zilele libere, iar în România au fost patru zile libere.

„Noi am avut un şir de 4 zile libere (...) De regulă, în zilele libere se fac mai puţine teste, pentru că şi personalul din centrele de testare are nevoie de odihnă, nu poate lucra zi de zi, fără odihnă. Numărul de persoane care au abilitatea de a face astfel de teste este limitat, deşi noi am crescut constant numărul centrelor de testare şi numărul de persoane. Fiind 30 noiembrie şi 1 decembrie zile libere, după alte două zile libere, nu s-au făcut 10.00o de teste cum se fac de obicei sâmbăta - duminica, ci s-au făcut 15 - 16.000 de teste, mai puţin decât în zilele normale”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că de miercuri, de la ora 10 până joi, la ora 10, s-au făcut peste 32.000 de teste, iar numărul persoanelor pozitive a fost de aproximativ 7.600.

„Noi facem analiza numărului de cazuri atât de la o zi la alta, atunci când numărul de teste este comparabil, dar mai ales ziua săptămânii actuale cu ziua săptămânii trecute, a săptămânii celeilalte. Facem analize. Cele mai dese se fac pe trei zile, dar şi pe 7 zile. (...) Ziua echivalentă zilei de astăzi (joia trecută – n.r.) am avut peste 9.000 de persoane infectate cu coronavirus, iar astăzi am avut 7.600 de persoane”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că în mai multe judeţe rata de incidenţă este în scădere, după restricţiile luate în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici