Oficialii din China nu au autorizat accesul echipei de cercetare OMS. Directorul general OMS: Sunt foarte dezamăgit, această misiune este o prioritate

  • China nu a autorizat intrarea în ţară a echipei de specialişti internaţionali OMS, care urmau să analizeze originile coronavirusului în Wuhan, transmite Reuters.
  • ”Am fost în contact cu oficialii chinezi în tot acest timp şi le-am explicat că această misiune este o prioritate pentru OMS”, a declarat directorul OMS.
  • În momentul de faţă, un membru al echipei de cercetare, care deja plecase spre China, s-a întors şi altul se află în tranzit, într-o altă ţară, conform directorului pentru urgenţe, Mike Ryan.
1110 afișări
Imaginea articolului Oficialii din China nu au autorizat accesul echipei de cercetare OMS. Directorul general OMS: Sunt foarte dezamăgit, această misiune este o prioritate

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că este dezamăgit că nici până acum China nu a autorizat intrarea în ţară a echipei de specialişti internaţionali, care urmau să analizeze originile coronavirusului în Wuhan, transmite Reuters.

Echipa formată din 10 experţi urmau să meargă în China la începutul lunii ianuarie, pentru a investiga primele cazuri de coronavirus apărute în urmă cu un an, în Wuhan.

”Am aflat că oficialii chinezi nu au furnizat autorizaţiile necesare echipei la sosirea în China. Am fost în contact cu oficialii chinezi în tot acest timp şi le-am explicat că această misiune este o prioritate pentru OMS”, a declarat directorul OMS.

Misiunea de investigaţie a echipei de specialişti urma să fie condusă de Peter Ben Embarek, expertul principal în boli care trec de la animale la oameni, din partea OMS. El a mai participat, în trecut, la o misiune preliminară în China, în luna iulie, anul trecut.

În momentul de faţă, un membru al echipei de cercetare, care deja plecase spre China, s-a întors şi altul se află în tranzit, într-o altă ţară, conform directorului pentru urgenţe, Mike Ryan. ”Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă birocratică şi de logistică, care poate fi rezolvată foarte rapid”, a adăugat Mike Ryan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici