OMS, critici pentru Europa: distribuirea vaccinurilor este „inacceptabil de lentă”

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat lansarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Europa ca fiind „inacceptabil de lentă”
  • Campaniile de vaccinare din Europa au fost afectate de întârzierile la livrare, iar numărul infecţiilor este în creştere.
  • OMS a avertizat că lansarea vaccinurilor riscă „să ofere un fals sentiment de securitate atât autorităţilor, cât şi populaţiei”.
419 afișări
Imaginea articolului OMS, critici pentru Europa: distribuirea vaccinurilor este „inacceptabil de lentă”

OMS, critici pentru Europa: distribuirea vaccinurilor este „inacceptabil de lentă”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat distribuirea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Europa, considerând  că este „inacceptabil de lentă,” relatează BBC.
 
De asemenea, se spune că situaţia din regiune este mai îngrijorătoare decât era în urmă cu câteva luni.
 
Campaniile de vaccinare din Europa au fost afectate de întârzierile la livrare, iar numărul infecţiilor este în creştere.
 
„Vaccinurile prezintă cea mai bună cale de ieşire din această pandemie. Cu toate acestea, lansarea acestor vaccinuri este inacceptabil de lentă şi prelungeşte pandemia în cea mai mare parte a Europei,” a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.
 
"Trebuie să grăbim procesul prin accelerarea producţiei, reducerea barierelor în calea administrării vaccinurilor şi utilizarea fiecărui flacon pe care îl avem acum," a adăugat acesta.
 
Hans Kluge a mai spus că ţările UE vor trebui să impună blocaje şi alte măsuri pentru a compensa întârzierile.
 
Oficialul OMS a avertizat că lansarea vaccinurilor riscă „să ofere un fals sentiment de securitate atât autorităţilor, cât şi populaţiei”.
 
Ce s-a întâmplat în Europa
 
Potrivit OMS, săptămâna trecută s-a înregistrat o creştere a cazurilor de Covid-19 în majoritatea ţărilor din Europa. Au existat 1,6 milioane de infectări şi aproape 24.000 de decese.
 
Cazurile au crescut la toate grupele de vârstă, cu excepţia unui singur grup, a spus OMS.
 
Doar 10% din cele aproape 900 de milioane de persoane din Europa au primit o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici