OMS stabileşte reguli pentru testarea remediilor africane din plante pentru combatarea Covid-19

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convenit reguli pentru testarea remediilor din plante africane pentru combaterea Covid-19.
  • Dacă se constată că un produs medicamentos tradiţional este sigur şi eficient, OMS va recomanda o producţie locală rapidă, la scară largă.
  • Testele clinice pentru medicamente şi vaccinuri pot fi realizate şi aprobate în mai puţin de 60 de zile, conform regulilor Forumului African pentru Reglementarea Vaccinurilor.
808 afișări
Imaginea articolului OMS stabileşte reguli pentru testarea remediilor africane din plante pentru combatarea Covid-19
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convenit reguli pentru testarea remediilor din plante africane pentru combaterea Covid-19.
 
Dacă se constată că un produs medicamentos tradiţional este sigur şi eficient, OMS va recomanda o producţie locală rapidă, la scară largă, a explicat dr. Prosper Tumusiime, director pentru Sănătate Universală în cadrul biroului regional pentru Africa al OMS.
 
La fel ca şi alte domenii ale medicinei, ştiinţa solidă este singura bază pentru terapiile medicinale tradiţionale sigure şi eficiente” a spus dr. Prosper Tumusiime.
 
OMS a declarat că noile reguli au ca scop ajutarea şi împuternicirea oamenilor de ştiinţă din Africa să efectueze studii clinice adecvate.
 
Debutul COVID-19, la fel ca focarul de Ebola din Africa de Vest, a evidenţiat necesitatea consolidării sistemelor de sănătate şi a programelor accelerate de cercetare şi dezvoltare, inclusiv în ceea ce priveşte medicamentele tradiţionale”, a afirmat dr. Tumusiime.
 
Studiile clinice de fază III sunt esenţiale în evaluarea completă a siguranţei şi eficacităţii unui nou produs medical. Consiliul de siguranţă şi monitorizare a datelor se va asigura că datele studiilor acumulate sunt revizuite periodic în raport cu siguranţa participantilor. De asemenea, va face recomandări cu privire la continuarea, modificarea sau încheierea unui studiu pe baza evaluării datelor la perioade prestabilite în timpul studiului.
 
Testele clinice pentru medicamente şi vaccinuri pot fi realizate şi aprobate în mai puţin de 60 de zile, conform regulilor Forumului African pentru Reglementarea Vaccinurilor, a mai adăugat dr. Tumusiime.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici